Egészség

Szegeden indult a Tiszta gondoskodás országos jótékonysági akció

Szegeden indult a Tiszta gondoskodás országos jótékonysági akció

2011. augusztus 4., csütörtök
Szegeden indult a Tiszta gondoskodás országos jótékonysági akció

A Tiszta gondoskodás kampány célja, hogy az anyaotthonokban és családok átmeneti otthonában élők életkörülményeit javítsa, és ezekre az intézményekre irányítsa a közvélemény figyelmét.

A jótékonysági akció során országszerte tíz anyaotthon kap új mosó- és mosogatógépeket, valamint négy helyszínen játszó programokkal is várják az intézmények lakóit. A Vanish és a Finish az adományozott háztartási gépek mellett mosó- és mosogatószerek felajánlásával igyekszik könnyebbé tenni az anyaotthonokban élők hétköznapjait. A program a Magyar Máltai Szeretetszolgálat koordinációjával valósul meg. A Tiszta gondoskodás országos jótékonysági akció első állomása a Szeged-Szentmihály városrészben található Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény Családok Átmeneti Otthona (SZKTT ESZI) volt a szerdai napon. Az otthon férőhelyeinek száma 25, hét munkatárs dolgozik az intézményben állondó jelenléttel. A családok tejes ellátásban részesülnek az otthonban, ahol a benntartózkodás időtartama 12 hónap, ami indokolt esetben hat hónappal hosszabbítható. Az anyákat folyamatosan ösztönzik, munkahelykeresésre és stabil anyagi háttér kialakítására. Az anyák nagy része hátrányos családi helyzetből kerül az otthonba így nem áll rendelkezésükre megfelelő anyamodell, nincs gyakorlatuk a háztartásvezetésben, ebben is segítenek az otthonban dolgozók. Az intézménynek fontos szerepe van a szociális ellátó rendszerben, a hátrányos helyzetű családok megsegítésében és a szociális integrációban. A Tiszta gondoskodás kampánynak köszönhetően új mosógépet, tisztítószereket kapott a szegedi családok átmeneti otthona. A program a gyerekeknek is kedvez: a helyszíneken játszóház várja őket arcfestéssel, lufi-hajtogatással, rajzversennyel, kézműves foglalkozásokkal és a magyar népmesékhez kapcsolódó kvíz- és ügyességi játékokkal.

Sipka Rózsa

, az intézmény vezetője elmondta: „Örömmel tölt el bennünket, hogy a program részesei lehetünk, hiszen ezzel nagyban megkönnyebbülnek a mindennapok, az anyák pedig több időt tölthetnek gyermekeikkel.” „Az idei évben is folytatjuk az együttműködést a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, most az anyaotthonok hétköznapjainak könnyebbé tétele a cél. Sajnos ezek az intézmények komoly forráshiánnyal küzdenek, nem engedhetik meg maguknak a korszerű háztartási gépeket. A Tiszta gondoskodás kampánnyal ezen szeretnénk változtatni.” – mondta el

Molnár Emese

, a Reckitt Benckiser marketingvezetője. A Tiszta gondoskodás kampányban szeretnénk mindenki segítségét kérni, hogy minél több tisztítószer gyűljön össze az ország tíz anyaotthonának. A jótékonysági akcióhoz bárki csatlakozhat, aki a

Magyar Máltai Szeretetszolgálat hivatalos Facebook oldalán

játszik a Tiszta gondoskodás kampányhoz kapcsolódó játékkal. Minél többen játszanak, annál hosszabb időre elegendő tisztítószerrel támogatja a Vanish és Finish gyártója a Reckitt Benckiser a magyarországi anyaotthonok lakóit. A tisztítószer-csomag Vanish, Finish, Dosia, Quanto és Calgon termékekből áll.

A Tiszta gondoskodás akció további helyszínei:

- Szt. Cirill és Method Alapítvány Gyermekek- és Családok Átmeneti Otthona – Győr - Tiszavasvári Többcélú Kistérségi Társulás Tiszavasvári Szociális és Egészségügyi Szolgáltató Központ Családok Átmeneti Otthon - Tiszavasvári - Egri Kistérség Többcélú Társulása Családok Átmeneti Otthona - Eger - Zempléni Református Átmeneti Anyaotthon - Viss - Magyar Máltai Szeretetszolgálat Családok Átmeneti Otthona - Budapest - Jó Pásztor Anyaotthon - Budapest - Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Családok Átmeneti Otthona - Esztergom - Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Családok Átmeneti Otthona - Kecskemét - Magyar Máltai Szeretetszolgálat – Pécs A Vanish több éve dolgozik együtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal. Az együttműködés a Foltmentes adomány országos ruhagyűjtési programmal kezdődött 2008-ban és 2009-ben, majd 2010-ben folytatódott a Fessen mosolyt az arcokra! programmal, mely során több gyermekkórház falaira költöztek fel a legkedveltebb mesefigurák. Idén a szeretetszolgálat anyaotthonainak támogatásához csatlakozott a két márka, melynek célja, hogy segítsék az anyaotthonokban élő anyák és gyermekeik mindennapjait, hogy a házimunka mellett több idejük jusson egymásra.

(x)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.