Sport

Súlyemelés: Nagy Péternek a dobogó a cél az Universiadén + VIDEÓ

Súlyemelés: Nagy Péternek a dobogó a cél az Universiadén + VIDEÓ

2011. augusztus 10., szerda
Súlyemelés: Nagy Péternek a dobogó a cél az Universiadén + VIDEÓ

Hétfőn utazott a sencseni 26. Nyári Universiadéra a Lelkesedés SE +105 kg súlycsoportjában versenyző egyetemi-főiskolai világ- és többszörös magyar bajnok Nagy Péter súlyemelő.

"Régen vártam ezt a pillanatot, erre készültem egész nyáron, rááldoztam a nyári szünetet, most pedig szeretném megmutatni mit ért a felkészülés" - nyilatkozta a Telin Televízió Sportkoktéljának

Nagy Péter

. "A súlyemelés most szerepel először az Universiade programjában, korábban egyetemi-főiskolai világbajnokság volt, azt tavaly sikerült megnyernem. Idén is a dobogó a cél, ha nem jönne össze, akkor is szeretnék összetettben 400 kg fölé kerülni" - tette hozzá az ólomsúlyú versenyző. Mint elmondta, kissé döcögősen indult a felkészülés a jogi karon letett vizsgák miatt csak bő másfél hónap állt rendelkezésére. Nagy Péterrel tart edzője, egyben a Lelkesedés SE szakosztályvezetője,

Ördögh István

is a távol-keleti megmérettetésre, aki egyben az Universiadéra utazó négyfős magyar súlyemelő küldöttség trénere is. "Péternek a szakítás a nemzetközi mezőnyben kicsit jobban megy, mint a lökés. Az ellenfeleket pontosan nem ismerjük ezen a tornán, de vélhetően erős mezőny fog összegyűlni. Azonban mivel idén van a kvalifikációs világbajnokság is, várhatóan az illetékes országok legjobbjaikat nem itt fogják indítani. Bízunk benne, hogy Péter szép eredményt fog elérni" - közölte az edző. Nagy Péter tehát az augusztus 12-17. között rendezendő súlyemelőversenyeken ismét bizonyíthat, majd, ha minden jól alakul, novemberben a felnőtt világbajnokságon is megmutathatja mit tud, de addig még itthon vár még rá egy országos bajnokság is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.