Sport

Női futball: pontokért megy Újpestre a SZAK

Női futball: pontokért megy Újpestre a SZAK

2011. augusztus 27., szombat
Női futball: pontokért megy Újpestre a SZAK

Három hét után vasárnap folytatja szereplését az NB I-es pontvadászatban a Szegedi AK női labdarúgócsapata, Baksa Katalinék Újpesten lépnek pályára, pontszerzési reményekkel.

Nagyarányú, 9-0-s vereséggel kezdte élvonalbeli szereplését az újonc Szegedi AK a női labdarúgó NB I-ben három héttel ezelőtt, a bajnoki címre is esélyes, ezüstérmes szombathelyi Viktóriával szemben. Három hét szünet következett, hiszen a hazai bemutatkozás a bajnoki címvédő MTK-val szemben a kék-fehérek portugáliai BL-túrája miatt elmaradt (a program szerint december 1-én játsszák le a meccset), a múlt hétvégén pedig válogatott mérkőzés miatt nem rendeztek fordulót. Vasárnap 15 órától az UTE ellen idegenben lépnek pályára a lányok, méghozzá nem is esélytelenül, hiszen első pontjaikat is megszerezhetik a verhető ellenféllel szemben. "Az elmúlt három hétben rámentünk a dinamikus gyorserő fejlesztésére, nagyon sok rövid távú labdás feladatot végeztünk, aminek eredményeképpen a rövid távú, 10-30 méteres gyorserő növekedett" - közölte megkeresésünkre

Cserenkó Szabolcs

vezetőedző. "Az edzések látogatottságán érződik a nyár, a nyaralások, kikapcsolódást jelentő programok miatt nem mindenki tudott ott lenni az edzéseken, emiatt akadtak hiányosságok. Aki részt vett a tréningeken, az becsülettel dolgozott. Úgy érzem felkészültünk a hétvégi meccsre, melyen egy nem túl rohanós hadrenddel vesszük fel a versenyt a vendéglátó újpestiekkel. Ők tavaly kiestek, de aztán visszalépések miatt mégis indulhattak, mi most jutottunk fel, tehát olyan túl nagy különbség nem lehet a két csapat között, a pillanatnyi forma fog dönteni" - tette hozzá a csapatot egy hónapja dirigáló tréner.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.