Sport

Női futball: nem bírt a SZAK az ezüstérmessel a rajton

Női futball: nem bírt a SZAK az ezüstérmessel a rajton

2011. augusztus 6., szombat
Női futball: nem bírt a SZAK az ezüstérmessel a rajton

Kilencgólos vereséget szenvedett a női labdarúgó NB I 1. fordulójában az újonc szegedi gárda Szombathelyen.

Kőkemény ellenféllel szemben mutatkozott be a női labdarúgás elitjében a másodosztályban nyáron aranyérmet szerzett Tisza-parti együttes. A Szegedi AK - melyet immár nem

Hódi Zsuzsanna

, hanem

Cserenkó Szabolcs

irányít - ahhoz a Szombathelyhez látogatott a nyitányon, mely az előző idényben a dobogó második fokára állhatott. A találkozó esélyese tehát a hazai gárda volt, s Nagy Dóráék érvényesítették is a papírformát. Már az első játékrészben igen komoly, hatgólos előnyre tettek szert a vasiak, s mivel a fordulást követően is háromszor mattolták a mieinket, végül 9-0-ra nyerték a meccset. Elkeseredésre azonban nincs ok, a mieinknek dolgozniuk kell tovább, s a többi riválissal szemben bőven lesz még lehetőség a javításra. Az NB I-ben egyébként tíz csapat indul. A SZAK a következő körben, jövő hét végén az MTK Hungária FC-t látja majd vendégül.

A női labdarúgó NB I 1. fordulójában:

Viktória FC Szombathely - Szegedi AK 9-0 (6-0).

Szombathely, vezette: Nagy Tímea.

Szombathely:

Papp E. (Horváth 46') - Rácz, Papp T. (Soós 46'), Tóth E., Tálosi, Tóth A., Megyeri, Nagy D. (Tóth K. 46'), Pulai, Sipos, Tischler (Nagy B. 62'). Vezetőedző: Iszak Gábor.

Szeged:

Horváth M. (Gula 46') - Dóczi, Kardos, Miklós (Papp L. 46'), Horváth H., Szil (Harcel 55'), Hajka (Lipták 46'), Zimányi Kovács, Baksa, Szalai, Molnár. Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.

Gólszerzők:

Nagy D. 3 (10', 13', 16'), Rácz 3 (37', 49', 80'), Sipos 2 (22', 25'), Megyeri (67')

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.