Gazdaság

Nagybecskereken megnyílt a vállalkozók kiállítása, a XII. INOCOOP

Nagybecskereken megnyílt a vállalkozók kiállítása, a XII. INOCOOP

2011. augusztus 25., csütörtök
Nagybecskereken megnyílt a vállalkozók kiállítása, a XII. INOCOOP

Nagybecskereken, a Medison sportcsarnokban ma nyílt meg a XII. INOCOOP, a vállalkozók kiállítása, amelyet a XXVI. Sörnapok keretében szerveznek meg. Az elmúlt kiállításokon mintegy 1700 hazai és külföldi kiállító vett részt – tudósít az eseményről a Vajdaság.ma hírportál.

Palatinus Jánostól

, a kiállítás agrárrészlegének szervezőjétől megtudtuk, az idén 12 hazai és 9 külföldi gazdasági kamara mutatkozik be, ez utóbbiak között lesznek EU-s tagállamok is, a kiállítók között szerepelnek majd romániai, magyarországi cégek, ugyanakkor érkeznek vállalkozók Olaszországból, Szlovéniából, Macedóniából és Horvátországból is. Az idén 57 zöldség- és gyümölcstermelő képviselteti magát, az INOCOOP közreműködésével pedig tanulmány készül, amelyet az Európai Unió finanszíroz, és a tartományi kormány is támogat. E tanulmány azt hivatott igazolni – amire az itteni termelők már többször is fel szerették volna hívni a figyelmet –, hogy Nagybecskereken és környékén mintegy 1000 zöldségtermelő tevékenykedik, akikről senki sem gondoskodik, hol szerzik be a vetőmagot, a termeléshez szükséges anyagokat, kellékeket, hol adják el a termékeiket. Ezek a termelők járják a világot Szegedtől Hollandiáig, sehonnan sem kapnak szaktanácsot, jó lenne e családokat felkarolni, és egy szövetkezetbe tömöríteni őket. Ha e tanulmány bebizonyítja, hogy ez így van, akkor számíthatnak nagyobb támogatásra, meg arra, hogy megalakuljon egy szövetkezet, amelyben szervezetten jobban tudnak tevékenykedni. Az INOCOOP-ra még jellemző, hogy egy vásárhelyen két kiállítás is zajlik, az egyik a vállalkozók kiállítása, a másik pedig egy regionális bemutatkozás, amelyet Nagybecskerek, Kevevára és Pancsova szervez, az EU pénzeli, és mintegy 25 kiállító mutatkozik be. A kiállítással párhuzamosan az érdeklődők, termelők részére tanácskozásokat és szakelőadásokat is szerveznek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.