Közélet

Mégsem tárgyalja a kormány az önkormányzati törvény tervezetét

Mégsem tárgyalja a kormány az önkormányzati törvény tervezetét

2011. augusztus 17., szerda
Mégsem tárgyalja a kormány az önkormányzati törvény tervezetét

A korábbi tervekkel ellentétben mégsem kerül a kormány elé az új önkormányzati törvény tervezete szerdán, a csúszást az állam és az önkormányzatok közötti feladatmegosztásról szóló politikai egyeztetések okozzák - írta a Magyar Nemzet szerdán, egy neve elhallgatását kérő kormányzati tisztviselőre hivatkozva.

A lap szerint a témában hétfőre tervezett közigazgatási államtitkári egyeztetés is elmaradt, e nélkül pedig nem kerülhet a kabinet elé a tervezet. A készülő törvény egyik sarkalatos pontja, hogy az önkormányzati feladatok részlegesen átkerülnek az államhoz, s a csúszást éppen az ezek pontosítása körüli politikai egyeztetések okozzák - írta a Magyar Nemzet. A lap forrása szerint mindez nem veszélyezteti az őszi jogalkotási menetrendet, a törvényjavaslat szeptemberben vagy októberben mindenképpen az Országgyűlés elé kerül.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.