Sport

Megkezdődött a SZVSE-pálya újrafüvesítése + FOTÓK

Megkezdődött a SZVSE-pálya újrafüvesítése + FOTÓK

2011. augusztus 26., péntek
Megkezdődött a SZVSE-pálya újrafüvesítése + FOTÓK

A gyepnyírás és a talaj kiegyenlítése után még pénteken elvetik az új füvet, hogy szeptember közepére játékra alkalmas állapotba kerüljön a pálya.

Péntek reggel 6 órakor láttak neki a munkának a SZVSE-stadionban, ahol a tervek szerint szeptember 17-étől hazai bajnoki mérkőzéseit játssza majd a Szeged 2011 NB II-es labdarúgócsapata. A kezdést személyesen felügyelte

Szokol Lajos

klubelnök is. Délelőtti ottjártunkkor érkezett meg

Bozóky Imre

, az NB II-es együttest üzemeltető gazdasági társaság vezetője, aki Szokol Lajos,

Kolozsvári János

, a Szeged 2011 vezetőedzője és

Sahin-Tóth Dezső

, a SZEOL SC Kft. ügyvezetője társaságában tekintette meg a létesítményt, illetve tájékozódott arról, hogy halad a felújítás. Azt láthattuk, hogy már a pálya körülbelül felén lenyírták a gyepet, s elkezdődött a talaj kiegyenlítése. Még a mai napon elvetik az új füvet is. A részletekről Szokol Lajos beszélt. "Az MLSZ képviselője hétfőn tájékoztatott bennünket arról, milyen feltételeket kell biztosítani az NB II-es találkozók megrendezéséhez. Az első feladat a csomós, hiányos fűfelület felújítása. Szerencsére van olyan technológia, melynek révén három hét alatt megújulhat a pálya. Szinte gyökérzetig nyírjuk le a füvet, közben humusz-homok keverékkel töltjük fel, belevetjük a magot, s egy baktériumtenyészetet is belehelyezünk, majd tüskés hengerrel hengereljük. Utána locsolni kell folyamatosan, illetve ritkán hengerelni. Ezek alapján megvan rá a remény, hogy megfelelően nő, sűrűsödik, gyökeresedik. Egyelőre ütemterv szerint haladunk" - mondta bizakodással a hangjában a sportvezető. Örömmel mondta el, komoly erőfeszítések árán sikerült biztosítani a vízellátást, gépeket szereztek s embereket, akik egy nap leforgása alatt átdolgozzák a pályát.

Jó hír, hogy az MLSZ elfogadta a lelátót, mely jó állapotban van minden oldalon, ami persze nem azt jelenti, hogy ne lennének ezzel kapcsolatban is tennivalók. "Legalább 600 műanyagszéket kell majd felszerelnünk, valamint több részre bontani a lelátót. A fedett rész rendben van, a Kossuth Lajos sugárút felől azonban ki kell alakítanunk egy külön szektort a vendégszurkolóknak, illetve a hazai B-középnek, s a kettő között tízméteres üres elválasztó részt kell létesíteni. Menekülőkapuk megnyitása is szükséges feltétel. Több bejáraton át léphetnek majd be a nézők a létesítménybe: egyrészt a főlelátó melletti nagykapun, másrészt a vendégek a Kossuth Lajos sugárút felől, a szegedi B-közép pedig a villamosmegállóval szembeni részen, de az is elképzelhető, ha az anyagiak lehetővé teszik, hogy a fedett lelátó túloldalán, a Pulcz utca felől is nyitunk egy kaput" - árulta el. A soron következő feladatok között a lelátók megközelíthetőségének biztosítását, a fák felnyírását, a töredezett aszfalt- és betonrészek javítását, a gokartpálya felőli drótháló cseréjét, a gokartpályának a drukkerektől való elválasztását, illetve a hangosítás (egyben rendőrségi vezetési pont) épületének rendbe tételét sorolta a sportvezető. A jövő hét végéig el kell készíteniük a rendőrség, a tűzoltóság, a katasztrófavédelem részére a különböző biztonsági terveket is. A munkálatok teljes költségét még nem lehet megmondani. Egy biztos: a lelátók takarításában és a festésben társadalmi munkára is számítanak, melynek részleteivel kapcsolatban később nyújtanak tájékoztatást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.