Kultúra

Létrejöttek az előadóművészeti bizottságok

Létrejöttek az előadóművészeti bizottságok

2011. augusztus 25., csütörtök
Létrejöttek az előadóművészeti bizottságok

A nemzeti erőforrás miniszter döntött az előadóművészeti bizottságok létszámáról és összetételéről. A testületek névsorát csütörtökön hozta nyilvánosságra a kormányzati portálon a szaktárca.

Az előadóművészeti törvény augusztus 18-án hatályba lépett módosítása alapján

Réthelyi Miklós

miniszter kedden döntött a színházművészeti, táncművészeti, valamint zeneművészeti bizottság létszámáról és összetételéről - olvasható a

kormany.hu

-n. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium Kultúráért Felelős Államtitkárságának közleménye szerint a felálló új grémiumok a jogszabály értelmében a nemzeti erőforrás miniszter véleményező, javaslattevő és döntés-előkészítő testületei lesznek. A színházművészeti bizottságba

Dobay Dezső

rendező,

Fekete Péter

rendező,

Novák János

zeneszerző-rendező,

Vasvári Csaba

színművész és

Vidnyánszky Attila

rendező kapott felkérést. A táncművészeti bizottság tagjai

Kiss János

balettművész,

Kovács Gerzson Péter

táncművész-koreográfus, valamint

Mihályi Gábor

táncművész-koreográfus lesznek. A zeneművészeti bizottság tagjainak Herboly Domonkos zenetanárt, kamaraművészt,

Igric György

koncertszervezőt és

Kesselyák Gergely

karmestert kérte fel a miniszter. Mint a közlemény emlékeztet, tevékenységük során a bizottságok többek között kidolgozzák a költségvetést meghatározó felosztási szabályzatot, javaslatot tesznek a nemzeti és a kiemelt előadóművészeti szervezetek körére, előzetesen véleményt nyilvánítanak a minisztérium által megkötendő közszolgáltatási szerződésekről, meghívásos pályázat kiírását kezdeményezhetik, továbbá közreműködnek a pályázatok elbírálásának alapjául szolgáló minőségbiztosítási szempontrendszer szakmai előkészítésében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.