Labdarúgás: drámai végjáték, Volán-búcsú a kupától + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Izgalmas végjátékban kiesett a Tisza Volán SC a magyar kupa küzdelmeiből, miután a lassan örök mumussá váló Orosházától vereséget szenvedett szombat délután a Felső Tisza parton.Nem sokat vesződtek egymással a csapatok, szinte azonnal egymásnak estek, jól jelezte ezt Faragó Bence 1. percbeli kapura tűzött labdája, melyet azonban magabiztosan fogott Bordás Dániel, a vendégek hálóőre. Ezzel a találkozó első harmadában nyilvánvalóvá vált, hogy nyílt sisakos küzdelmet láthat a közönség, ezt később a gólok szám bizonyította is. A védelem egyik oldalon sem volt betonbiztos, a Szegednél a vonalvédekezés miatt többször is gond adódott, veszélyesen ugrottak ki a vendégek gyors támadói. Az NB II-es Orosháza hátsó alakulatának Achilles-sarka a magasságbeli hiányosság, hiszen a csapat híján van a nagy termetű, a beívelt labdákat elfejelő játékosoknak. A Tisza Volán főleg pontrúgásokból, beívelt labdákkal tudott veszélyeztetni, miközben az Orosháza gyors támadóira fektette a hangsúlyt, és többször is egy az egyben ugrottak ki csatárai. A félidő vége felé egy szöglet után aztán Juhász Norbert bombázott gyönyörű mozdulattal a kapu bal oldalába (0-1), majd a játékrész utolsó előtti percében Végh Ariel szép cselsorozattal szivárgott át az ámuló védőkön, és a rövidbe helyezett (0-2).

no images were found

Fordulás után feljavult a Volán, s végre ki tudta használni magasságbeli fölényét az orosházi védőkkel szemben. Szabó Attila szabadrúgása után az 50. percben Rácz Dezső fejelt a kapuba a bizonytalankodó Bordás mellett, majd negyedórával később az iménti pontrúgó helyezett laposan egy kipattanót a bal alsóba (2-2). Az álmok a 73. percig tartottak, ekkor egy szerencsétlen, szöglet utáni csúsztatás hozta helyzetbe Futaki Krisztiánt a vendégeknél, aki nem is hibázott (2-3). S hogy bebiztosítsák továbbjutásukat, egy nagyobb hazai támadásból vezetett ellenattak végén Alekszandar Randelovics mellel vette be Czirják Tamás kapuját (2-4) a 88. percben. S bár egy percre rá jött a Volán válasza Faragó bólintása képében (3-4), s Kerepeczki Csabát is kiállították a ziccerben kiugró Branko Bozovic lerántása miatt, Szilágyi Norbert fölé csavarta a szabadrúgást, nem jött össze az egyenlítő és hosszabbítást jelentő gól.

Így a SZEGEDma.hu Csongrád Megyei Magyar Kupát megnyerő Tisza Volán SC Szeged kiesett a kupaküzdelmekből, míg Major László új együttese kiharcolta a továbbjutást a 3. fordulóba.

Labdarúgó magyar kupa, 2. forduló:

Tisza Volán SC Szeged – Orosháza FC 3-4 (0-2)
Szeged, Felső Tisza parti stadion. 150 néző. Vezeti: Pákolicz Ákos (Szvetnyik B., Sebestyén L.)
Tisza Volán: Czirják – Fülöp (Pénzváltó 62′), Vida, Szabó A., Grünvald – Mucsi (Boldizsár 46′), Szilágyi, Rácz (Dargó 67′), Buzási – Bozovic, Faragó. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.
Orosháza: Bordás – Szűcs D., Kerepeczki, Futaki, Szabó N. – Varga R. (Juhász 26′), Végh (Lupsa 78′) – Ács, Petneházi, Szabó T. – Randelovic. Vezetőedző: Major László.
Gólszerző: Rácz (50′), Szabó A. (65′), Faragó (89′), ill. Juhász (38′), Végh (44′), Futaki (73′), Randelovics (88′).
Sárga lap: Szilágyi N. (39′), Vida (45′), Grünvald (68′) ill. Szabó N. (20′), Szabó T. (28′), Petneházi (58′), Futaki (84′), Juhász (87′).
Piros lap: Kerepeczki (91′)

Buchholcz Gábor: “Bárcsak a lottóban lennék ilyen erőlelátó, hiszen már a beharangozóban megjósoltam, hogy gólgazdag találkozó lesz. Bosszantó, hogy egy NB II-es ellenfél ellen hazai pályán három gólt szerzünk és kikapunk. Nagyon pozitív volt azonban a második félidei teljesítményünk, tetszett, ahogy sebességet tudtunk váltani. Egyéni játékával ehhez különösen hozzátett Pénzváltó, Dargó és Boldizsár. Megértették, hogy a Tisza Volán SC Szeged felnőtt gárdáját 28 játékos alkotja, nem 11.”

Major László: ” Tisza Volán ellen ez a teljesítmény elég lehet, de az NB II-ben kevés lesz. Annak azonban külön örülök, hogy eddig bármikor játszott csapatom a Volán ellen, mindig meg tudtuk verni.”

Online közvetítésünk:

90+2′ Vége a mérkőzésnek. Továbbjutott az Orosháza.

90+1′ PIROS LAP! Ziccerben rántja le Bozovicot a cséká Kerepeczki, kiállítás! A szabadrúgást Szilágyi vágja 19-ről a bal felső ficak fölé.

89′ GÓÓÓL!!! A jobb oldali beadás ezúttal Faragót leli üresen, aki felugorva bólint a bal alsóba! 3-4! Még van remény a hosszabbításra.

88′ GÓÓÓLEllentámadásból Petneházi teker be az ötösre, Czirják tétovázik, Randelovics viszont nem gondolkodik, mellel besodorja a labdát, 2-4…

no images were found

87′ Juhász kemény belépője ér sárgát. Szabadrúgás után Szilágyi ível a kapu elé, három szegedi elől öklöz ki a kapus.

81′ Orosházi rohamok, melyek szinte mindig a partjelzőn akadnak el, aki beinti a leseket – tegyük hozzá: jogosan.

78′ Végh Ariel tapsot kap lejöttében, beáll helyette a vendégek román légiósa, Mihai Ionel Lupsa.

75′ Középről, jó 40-ről Szilágyi lő egy óriási szabadrúgást, Bordásnak nagyot kell tornáznia, hogy a bal alsó előtt háríthasson.

73′ GÓÓÓL Vendégszöglet balról, Vida rosszul csúsztat a beívelt labdába, ami lepattanva Futaki Krisztián elé kerül, bekotorja, Czirják hiába vetődik, 2-3.

70′ Bozovic a tizenhatos vonalán kap egy felpasszt, kitörne két védő között, de csak estében a 11-espont környékén tud passzolni, nincs büntető. Czirják elcselezett labdája után ment szögletre a szegedi védelem az ellentámadás végén.

67′ Dargó Balázs váltja Rácz Dezsőt a Volánnál.

65′ GÓÓÓL!!! Ismét a vendégeknek nehézséget okozó beívelések egyike! Szabó Attila az üggyel-bajjal hárított szögletet követően 14 méterről ráfordulva nagy erővel laposan a bal alsóba bombázott. 2-2!

62′ Pénzváltó jön Fülöp Csaba helyett, aki lesántikál.

60′ Szabó Norbert a hazai tizenhatos bal sarkáról szánja el magát egy erőteljes lövésre, ami kapura száll, de Czirják még ujjheggyel eléri, kitornázza.

58′ Középre ívelődő Volán-szabadrúgást Buzási csúsztat az alacsony orosházi védők között kapura, Bordás tolja szögletre.

no images were found

53′ Orosházi attak után a kapu előtt keresztbe lőtt labdát Grünvald becsúszva tereli szögletre két érkező vendégtámadó elől.

50′ GÓÓÓL!!! Szilágyi végez el szabadrúgást a tizenhatos sarkától pár méterre, élesen tekeri kapura, Bordás portás rosszul jön ki, Rácz Dezső beelőzi, a léc alá fejel! 1-2!

48′ Jobb oldali beadás után a védők felett átszálló labdát Szabó Tamás veszi mellre, nyolc méterről balról a lepattanót rá is lövi, Czirják villámgyorsan vetődik és hárít.

47′ Félmagas lövéssel próbálkozik az Orosháza félpályáról, de a kinn álló Czirjákot nem sikerül becsapni.

46′ Az Orosháza kezdi a második félidőt. Boldizsár Bálint jelentkezik játékra a játékvezetőnél Mucsi helyett a hazaiaknál.

Leginkább pontrúgásokból próbálkozott a Volán az első játékrészben, míg a vendégek gyors megiramodásaikkal többször is veszélyesen helyzetbe kerültek a hazai kapu előtt.

Szünet.

45′ Egy nagy bedobás után perdítik fölé a beadást a vendégek, Pákolicz pedig lefújja a félidőt.

44′ GÓÓÓL Végh Ariel nyomul előre a kék-fekete védők között a labdával, mint kés a vajban, és hét méterről könnyedén lő a rövidbe Czirják mellett… A védők csak nézték… 0-2.

39′ Szilágyi Norbert vágja fel a félpályán egykori csapattársát, Végh Arielt, jogos a sárga most is.

38′ GÓÓÓL Egy vendégszöglet rövid felszabadítása után a 11-es pontján lepattanó labdát a csereember, Juhász félfordulattal a levegőből bombázza a kapu bal oldalába, 0-1.

no images were found

37′ Ígéretes akció két rossz ütemű passzok miatt végletesen lelassul, Szilágyi végül gyengén lő távolról, elpattog a kapu mellett veszélytelenül a bogyó.

36′ Rácz mintegy 25 méteres átlövése centikkel suhan el a vendégek jobb kapufája mellett.

32′ Szilágyi jó 40 méterről elvégzett szabadrúgása lepattan majd könnyedén landol Bordás kezei között.

26′ Cserélni készül a vendégcsapat, Varga Róbert sérült meg. Juhász Norbert jön.

24′ A mérkőzést a helyszínen tekinti meg Mózes Ervin címzetes főjegyző, és Kónya Gábor MSZP-s önkormányzati képviselő.

23′ Bakizik a védelem ismét, Mucsi iramodik meg a bal oldalon, ad középre, egyik hazai védő rosszul szabadít fel, és visszaadja Mucsinak. Aztán végre sikerül szerelni és felszabadítani.

21′ Faragó átlövését Bordás tolja szögletre. A sarokrúgás után elhárul a veszély a vendégkapu előtt.

20′ Ismét pontrúgásból veszélyeztet a Volán! szabó bal lábbal íven a kapu elé az ötösön belülre, Bordást megelőzve Vida tud fejelni – fölé…

18′ Az utóbbi percekben kétszer is kiugrottak az orosházi támadók a védelemből elég tisztán, de sikerült visszazárni. Aztán Szabó Norbert Szilágyit tarolja le a levegőben a félpályán, jogos a sárga!

no images were found

10′ Megint a vonalvédekezést használják ki az orosháziak, Ács és Randelovics ugrik ki, most nincs les, Ács tűzi rá kisodródva az ötös jobb sarkáról, Czirják nagyot véd! Nagy nehezen aztán felszabadul a hazai kapu.

8′ Az orosházi Szabó Tamás ugrik ki jó ütemben, de lenget a partjelző. A védővonal mögül ugrott ki, Czirják is útját tudta állni, de azért kellett a partjelző intése is.

3′ Jó 40-ről hazai szabadrúgás bal oldalról, Szilágyi lövését a vendégportás leszedi. Ellentámadásból kiugrik Petneházi, majd elesik Czirják kapusban. Büntetőt reklamálnak a vendégek, de nincs 11-es. Czirják aztán visszaadja.

1′ Rögtön kap egy forintos labdát Faragó a tizenhatos vonalánál, átvétel után ötös sarkáról lő, fölé suhan a labda.

1′ A Tisza Volán kezdi a kupameccset Pákolicz sípmester jelére.

A hazaiak kék-fekete csíkos felső, fekete nadrág, fehér sportszár kombinációban, a vendégek sárga felső, fekete nadrág és sportszárban lépnek pályára. Hamarosan kezdünk…

16.58: Fogadkozik a Volán: “Győzelem! Szeged!” A Tisza Palota egyik erkélyéről “Hajrá, Szeged!” a válasz.

16.55: Napos meleg idő, enyhe szél fogadja a stadionba kilátogatókat ezen a szombat délutánon, várhatóan marad is ez az időjárás. Jelenleg mintegy 50 nézőt számlálunk a lelátón, de még érkeznek újabb szurkolók.

16.50: A találkozónak ad némi pikáns, fűszeres ízt, hogy a Békés megyeiek kispadján az a Major László ül, aki az előző szezonben a városi rivális KITE-Szegeddel tört borsot Buchholcz mester fiainak orra alá. Az sem elhanyagolandó, hogy a korábban évekig a Volánt erősítő Végh Ariel már az ellenfél soraiban rúgja a labdát.

16.45: Sok szeretettel köszöntjük Kedves Olvasóinkat a Felső Tisza parti stadionból, ahol a magyar kupa 2. fordulójában a Tisza Volán az Orosházát fogadja.

A Tisza Volán SC Szeged tervezett kezdőcsapata: Czirják – Pénzváltó, Vida, Szabó A., Grünvald – Mucsi, Szilágyi, Rácz, Buzási – Bozovic, Faragó.
Az Orosháza FC tervezett kezdőcsapata: Bordás – Szűcs D., Kerepeczki, Futaki, Szabó N. – Varga R., Végh – Ács, Petneházi, Szabó T. – Randelovic.

Beharangozó írásunkat itt olvashatják.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: Kulacsik-góllal nyert Csabán a Szeged 2011

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: a legfrissebb megyei eredmények

Legutóbbi hasonló cikkek