Sport

Labdarúgás: az Alsóváros vitte el a Marika-kupát + FOTÓK

Labdarúgás: az Alsóváros vitte el a Marika-kupát + FOTÓK

2011. augusztus 14., vasárnap
Labdarúgás: az Alsóváros vitte el a Marika-kupát + FOTÓK
Az alsóvárosi Marika-kupát 1968 óta rendezi meg Tóth „Pipu" István, a Víziközmű-Alsóváros (korábban IKV Alsóváros) mindenese. Az idei felkészülési tornán a tizenegyeseké volt a főszerep. A döntőt is büntetőkkel nyerte meg az Alsóváros. Az idén huszonharmadik alkalommal találkozott a Szabadság téren négy csapat, hogy az augusztusi melegben eldöntsék ki érdemes a Marika Presszó által felajánlott serlegre. A fordulatos találkozókon többször csak büntetőkkel dőlt el a továbbjutás, vagy a helyezés sorsa. Érdekesség, hogy első komolyabb megmérettetésen most esett át először az idén alakult Szentmihály.

Eredmények:

Baktó-Petőfitelep – SZEOL-Tisza Volán SC U19 1-1 (1-0), tizenegyesekkel 3-2. Jó iramú mérkőzésen – két baktói kiállítás mellett – büntetőkkel jutott a döntőbe a megyehármas együttes. Víziközmű-Alsóváros – Szentmihály FC 2-1 (1-1). Gól: Farkas M. (2) ill. Tóth I. Z. 0-1-ről fordított a hazai együttes; döntetlen állásnál a Szentmihálynak is több lehetősége volt a győzelemre. A 3. helyért:SZEOL-Tisza Volán SC U19 – Szentmihály SE 1-1 (1-0), tizenegyesekkel 9-8. Maratoni büntetőrúgásokkal a szegedi fiatalok nyerték meg a találkozót, így ők végeztek a harmadik helyen. A döntő:Baktó-Petőfitelep – Víziközmű-Alsóváros 2-2 (1-1) tizenegyesekkel 4-5.Borbás játékvezető sípszavára indult a mérkőzés, és jó iramú összecsapás alakult ki. A félidő közepe táján Farkas M. került helyzetbe, és két csel után, 10 méterről a jobb sarokba lőtt. Mégsem vonulhatott előnnyel pihenőre a hazai csapat: egy kapufáról kipattanó labdára Paszternák rajtolt, és 12 méterről a léc alá lőtt. Szünet után a kilépő alsóvárosi csatárt utolsó emberként buktatta fel Berényi, és mehetett zuhanyozni, viszont a 70. percben így is megszerezte a vezetést a Baktó: egy kapu előtti kavarodást Tranger használt ki, és lőtte a labdát a hálóba. A 80. percben aztán egyenlítettek a hazaiak: a jó ütemben kilépő és ritmust váltó Makrát vágták fel a büntetőterületen belül, jogosan járt a tizenegyes. Martonosi T. higgadtan lőtt a bal alsó sarokba. A rendes játékidő így 2-2-es döntetlennel zárult - jöhetett a kupát eldöntő büntetősorozat. Az első négy páros pontos végrehajtónak bizonyult, az ötödikben Kéri bal sarokra tartó lövését megfogta Skrionya kapus, ám Bondár K. is bravúrt mutatott be: a felső léc segítségével hárítani tudott. Utána Kis Z. betalált, míg a baktói játékos mellé lőtt - így a hazaiak nyerték meg a díszes trófeát.

A torna végeredménye:

1. Víziközmű-Alsóváros 2. Baktó-Petőfotelep 3. SZEOL-Tisza Volán SC U19 4. Szentmihály

A résztvevő csapatok keretei:

Vizíközmű-Alsóváros SE: Bondár, Daróczi, Kéri, Kis T., Török J., Martonosi A., Tóth G., Farkas M., Szepesi, Martonosi T., Káity, Szabó T., Pipicz, Csillag B., Farkas K., Rovó, Makra, Csejtei. Edző: Kiss Ferenc. Szentmihály SE: Jáni, Molnár T., Tóth G., Urbán, Sándor, Tóth II. Z., Tóth I. Z., Baján, Mesits, Kacziba, Szántai, Csikós, Kószó M., Hevesi, Rupp. Játékos-edző: Jáni Levente. Baktó-Petőfitelep: Skrionya, Kincses, Czomba, Berényi, Kratochwil, Fűz, Pataki, Kis Z., Kiss Sz., Lengyel, Paszternák, Tranger, Ürmös, Szatmári, Pálinkó. Játékos-edző: Pálinkó Attila. SZEOL-Tisza Volán SC U19: Garamvölgyi, Szecska, Bartha, Heredea, Kertész, Dóra, Klipper, Szabó T., Forró, Csuka, Reisinger, Simon, Varga M., Dávid, Szabó M. Edző: Hüvös Gábor. A kupa játékvezetői: Borbás Bottyán, Csamangó Tamás, Kószó Csaba, Szalai Szabolcs István, Túri Tamás.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.