Bulvár

Közös Közrendvédelmi Ellenőrzés a VB alatt

Közös Közrendvédelmi Ellenőrzés a VB alatt

2011. augusztus 18., csütörtök
Közös Közrendvédelmi Ellenőrzés a VB alatt

A Szegeden megrendezésre kerülő nagyszabású sportesemény, a Kajak-kenu Világbajnokság idején a rendőrség nagyobb létszámban készült fel az ezzel összefüggő rendőrségi feladatokra - közölte Tuczakov Szilvána őrnagy a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályáról.

Ennek keretében egyrészt biztosítja a sportvezetők és a versenyzők szállásának folyamatos, visszatérő ellenőrzését, másrészről a versenypályán belül is védik a rendet. Mivel a pályára kiérkező nagy számú érdeklődő miatt torlódásra lehet számítani, az egyenruhások forgalomirányítással segítik a közlekedés zavartalanságát. E több napig tartó rangos esemény-sorozat idején a magyar rendőrök mellett szerbiai és román egyenruhásokkal is találkozhatnak az állampolgárok a verseny helyszínén, az immár hagyományosnak mondható Nemzetközi Közrendvédelmi Ellenőrzés keretében. Az akció célja alapvetően a lakosság és a turisták biztonságérzetének javítása, az idelátogató külföldiek nyugalmának biztosítása, tájékoztatása és segítése. A közös ellenőrzés lényege mindemellett egymás munkamódszereinek megismerése, okmányismeret, és az esetleges nyelvi akadályok leküzdése. Nem ez az első alkalom, hogy a szomszédos országból érkező rendőrök közös járőrözéssel, tapasztalataikkal és információval segítik a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkáját, hiszen az elmúlt évek nyarán már sor került hasonló kezdeményezésre. Az immár 5. éve rendszeresen megtartott „Hármashatár” Közlekedési Akció pedig szintén nagy sikernek örvend mind a szakma, mind pedig a lakosság körében. A külföldi rendőrök a közös járőrözés során ezúttal sem rendelkeznek intézkedési jogosultsággal, ugyanakkor a magyar kollégáik segítségére lehetnek a román állampolgárokkal kapcsolatos ügyek intézésében. A „vegyes” járőrpárosokkal augusztus 20-án és 21-én találkozhatnak a pályán és környékén. 20-án 2-2 szabadkai és Temes megyei, míg 21-én kikindai és Arad megyei egyenruhások vesznek részt ugyancsak 2-2 fővel a közös járőrözésen - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.