Bulvár

A Körös-toroki Napok mérlege rendőri szempontból

A Körös-toroki Napok mérlege rendőri szempontból

2011. augusztus 8., hétfő
A Körös-toroki Napok mérlege rendőri szempontból

Augusztus 04-07. között került Csongrádon megrendezésre az immár hagyományosnak tekinthető, nagy számú látogatót vonzó Körös-toroki Napok rendezvény-sorozat. A hétvégi eseményre sokan, összesen mintegy 40-50 ezren voltak kíváncsiak - írja Tuczakov Szilvána őrnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A programok idején összesen több, mint 180 szolgálatos rendőr és közel 60 polgárőr vigyázott a rendre, és a látogatók biztonságára. Ennek is köszönhető, hogy a 4 napos rendezvény-sorozat rendzavarás, rendkívüli esemény nélkül zajlott le. Mindössze hét esetben indult büntetőeljárás, főleg ittas vezetés és kábítószerrel visszaélés vétsége ügyében. Közlekedésrendészeti intézkedések során 9 fővel szemben szabtak ki helyszíni bírságot szabálysértés miatt, 16 fő pedig figyelmeztetésben részesült. A rendezvény-sorozat egy nem szokványos eseményt is tartogatott a szolgálatban lévők számára. Már az első nap a késő esti órákban ugyanis a rendőrök az egyik polgárőr segítségével egy erősen ittas személyt mentettek ki a Tiszából. A négy rendőr járőrözése során figyelt fel a part mentén egy kisebb csoportosulásra. Közelebb érve látták, hogy egy fiatalember van a vízben, aki ittasságából adódóan, illetve a meredek partszakasz miatt képtelen volt onnan kijönni, a vízben többször is alámerült. Mint kiderült, a – korábban nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztó - fiatal férfi ebből adódó koordinációs problémái miatt megcsúszott a parton, minek következtében a vízbe esett. A négy csongrádi rendőr –

Kozák Tamás

százados,

Jakab István

főtörzszászlós,

Mészáros Krisztián

törzsőrmester és

Opra Enikő

őrmester -, valamint

Minkó Tímea

polgárőr élő láncot alkotva többszöri próbálkozást követően felhúzták a 19 éves fiatalt a meredek partszakaszon a nagy sodrású vízből, majd ellátása végett átadták a körülmények miatt magatehetetlenné vált fiút a helyszínen tartózkodó mentőtiszt részére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.