Kultúra

Két új zöld helyszín a Szegedi Ifjúsági Napokon

Két új zöld helyszín a Szegedi Ifjúsági Napokon

2011. augusztus 6., szombat
Két új zöld helyszín a Szegedi Ifjúsági Napokon

SZINdizájn Part és Zöldplacc, augusztus 24-én ezzel a két új zöld programhelyszínnel nyit a Szegedi Ifjúsági Napok, ahol a fesztiválozók azt is megtapasztalhatják, a zöld nem csak menő, kreatív is.

A hagyományos nyárzáró buli egyik legnagyobb zöld dobása a SZINdizájn divatbemutató lesz augusztus 26-án, pénteken, ahol most induló vagy nem éppen kezdő divattervezők, profi- és hobbidizájnerek mutathatják be zöld kollekciójukat - tájékozatták a szervezők az MTI-t. Az újszegedi Partfürdő vendégei a saját szemükkel győződhetnek meg arról, hogy egy repapír estélyi ruha lehet szexi, hogy a parafadugóból készült kiegészítők nemcsak a fesztiváldivatot színesítik, hanem később is hordható darabok, s a sörös doboz azután is használható, hogy kiürült, sőt, fülbevalóként szép is. A SZINdizájn divatbemutatón felvonultatott kollekcióiknak csupán egyetlen feltételnek kell megfelelniük: minden darab természetes vagy újrahasznosított anyagból készüljön. Zöld terveikkel nem csupán profi divattervezők, de amatőrök is jelentkezhetnek, ha augusztus 24-ig elkészítik legalább háromdarabos kollekciójukat. A divatbemutatóval nem érnek véget a zöld programok, a show után a tervezőkkel, iparművészekkel bárki készíthet egyszerűbb zöld dizájn cuccokat. Az öko- és civil ötleteknek hagyományosan terepet adó fesztivál egy másik helyszínén, a Zöldplaccon kiderül, a környezettudatosság nemcsak izgalmas, hanem szórakoztató is lehet. A Tisza-partra érkezik a WWF Magyarország vizes turnéjával, aki pedig barátságban van az állatokkal, annak érdemes ellátogatnia a Tappancs Alapítvány táborához. A legnagyobb múltú hazai ifjúsági fesztivál vendégeit olyan sztárok szórakoztatják, mint

Diana King

, a legjobb zenei irányzatokat ötvöző fúziós reggae megteremtője, a világzenét mesteri fokon művelő N.O.H.A., a Partfürdő rendszeresen visszatérő kedvence a Russkaja. A szegedi esték bulifelelőse lesz még nép- és világzenével a Kerekes Band, a Besh o droM, a Csík Zenekar és a Szabó Balázs Band. Gitárzenéből sem lesz hiány idén: a Subscribe-tól és az Alvin és a Mókusoktól, az Eddán, a Beatricén, a Mystery Gangen és a Depresszión át egészen az Isten Háta Mögöttig, a Fishig, a Nemjuciig és az elmaradhatatlan Magna Cum Laudéig tart a sor. A 2011-es SZIN-ből a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Belga és a 30Y sem marad ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.