Közélet

Két új tag a GVH Versenytanácsában

Két új tag a GVH Versenytanácsában

2011. augusztus 31., szerda
Két új tag a GVH Versenytanácsában

Berki Ádámot és Pál Tamást nevezte ki szeptember 1-jei hatállyal a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsának tagjává Schmitt Pál köztársasági elnök - közölte a GVH szerdán az MTI-vel.

A tagok kinevezése hat évre szól, de egy alkalommal újból kinevezhetőek. A Versenytanács sajátos helyzetű testület: független a hivatalon belül, de a döntése a szokásos bírói felülvizsgálat alá tartozik. A GVH versenyfelügyeleti eljárásait érdemben lezáró - valamint azok végrehajtását elrendelő - határozatokat a hivatalon belül elkülönült döntéshozó fórumként működő Versenytanács hozza meg. A Versenytanács bírálja el a vizsgálók által a versenyfelügyeleti eljárás során hozott, úgynevezett közbenső végzések elleni jogorvoslati kérelmeket is. A Versenytanács munkáját annak elnöke - aki egyben a GVH egyik elnökhelyettese is - szervezi és irányítja, az egyes ügyeket az elnök által kijelölt három-, vagy öttagú versenytanács bírálja el. A testület tagjai közreműködnek a GVH versenypártolási és versenykultúra fejlesztési munkájában is. A most kinevezett két új tag közül

Berki Ádám

1971-ben végzett a Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán, majd 1976-tól a Fővárosi Bíróság iparjogvédelmi tanácsának bírája volt. Jogi diplomáját 1984-ben szerezte meg. Dolgozott jogtanácsosként és ügyvédként is.

Pál Tamás

1993-ban végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, pénzügyi cégeknél töltött be menedzseri, illetve vezető tisztségviselői pozíciót. A mostani kinevezését megelőzően 1994-től a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.