Bulvár

Hőségriadó miatt elmarad a hétvégi kamionstop

Hőségriadó miatt elmarad a hétvégi kamionstop

2011. augusztus 26., péntek
Hőségriadó miatt elmarad a hétvégi kamionstop

A hőségriadó miatt felfüggesztik a kamionstopot, így a most következő hétvégén szombat délután 3 óra és vasárnap este 10 óra közt is közlekedhetnek a kamionok a magyar utakon - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint

Fellegi Tamás

nemzeti fejlesztési miniszter -

Fazekas Sándor

vidékfejlesztési miniszterrel egyetértésben - az országos tiszti főorvos által korábban meghirdetett, majd a hétvégére is kiterjesztett hőségriasztás miatt a kamionstopot felfüggesztette. A szokásos nyári gyakorlattal szemben tehát a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsik augusztus 27. szombat 15 óra és augusztus 28. vasárnap 22 óra között is közlekedhetnek a magyarországi utakon. A belföldi közlekedési korlátozás felfüggesztését a következő napokban várható magas napi középhőmérséklet miatt meghosszabbított hőségriasztás teszi lehetővé, közlekedésbiztonsági és egészségvédelmi szempontok indokolják. Az intézkedéssel a járművezetők szállítási feladatukat - a vezetési és pihenőidő betartása mellett - megszakítás nélkül, a lehető leghamarabb befejezhetik, így nem kell a rendkívüli hőségben parkolóban, járművükben várakozniuk. Augusztus 31-e után visszaáll az év többi részében működő rend, akkortól ismét szombat este 10 órától vasárnap este 10 óráig kell majd parkolókban időzniük a tehergépjárműveknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.