Bulvár

Helybeliek pakolták ki a csanádpalotai orvosi rendelőt

Helybeliek pakolták ki a csanádpalotai orvosi rendelőt

2011. augusztus 2., kedd
Helybeliek pakolták ki a csanádpalotai orvosi rendelőt

Két csanádpalotai férfi tört be a helyi orvosi rendelőbe még szombatra virradó éjszaka. A tolvajok az orvosok által használt monitorokat vitték magukkal. A Pitvarosi Rendőrőrs és a Makói Rendőrkapitányság nyomozói elfogták őket és visszaadták a lopott tárgyakat a rendelőnek. A pénzt ügyvédre költötték volna - tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Vasárnap este érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére a bűncselekményről. Ezzel párhuzamosan az is a nyomozók tudomására jutott, hogy aznap éjszaka egy csanádpalotai büfébe is betörtek, ahonnan szeszes italokat és készpénzt vittek el. A Pitvarosi Rendőrőrs és a Makói Rendőrkapitányság nyomozói azonnal helyszíni szemlébe és adatgyűjtésbe kezdtek. Ennek során gyorsan a rendőrség látókörébe került két helybeli lakos, akik ellen már hasonló ügyek miatt folyt és jelenleg is folyik büntetőeljárás. A házkutatások során a nyomozók meg is találták és lefoglalták a lopott monitorokat illetve a szeszes italokat. A 29 éves férfi kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta a nyomozóknak, hogy előre kitervelték a bűncselekményeket. Azt is megbeszélték, hogy a monitorok értékesítéséből származó pénzt a 48 éves férfi ellen folyamatban lévő másik büntető ügyben felmerülő ügyvédi költségekre fordították volna. A Makói Rendőrkapitányság mindkét férfit őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat. Ellenük dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség a monitorokat még hétfőn visszaadta az orvosi rendelőnek, így nem kényszerültek új eszközök azonnali beszerzésére a gyógyító munkához - olvasható a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.