Sport

Hegyikerékpár: Blazsó nyerte az első etapot

Hegyikerékpár: Blazsó nyerte az első etapot

2011. augusztus 17., szerda
Hegyikerékpár: Blazsó nyerte az első etapot

A Bike Team Szeged versenyzője, Blazsó Márton nyerte a Trans Hungária Maraton terepkerékpáros verseny első, szerdai szakaszát.

A legjobbak a legoptimistább szervezői kalkulációkhoz képest csaknem 30 perccel jobb időt tekertek a Nagymaros és Hollókő közötti 98 km-es etapon, így a győztes kevesebb mint négy és fél óra alatt teljesítette a távot. Az első nap 2200 méteres szintkülönbséget kellett leküzdeniük a versenyzőknek a nógrádi hegyek között. A 153 induló teljesítményét a nagy meleg is nehezítette, a 30 fokos hőségben közel 1000 liter víz fogyott el az útvonal öt pontján felállított frissítőállomásokon. A Trans Hungária Maraton útvonala 50 települést, 32 vízfolyást, 10 termálforrást és négy nemzeti parkot érint. A szervezők azt remélik, hogy az észak-magyarországi tájakra később még visszatérnek majd a résztvevők, akiknek a csaknem 400 km megtétele során összesen hatféle talajtípuson kell bringázniuk, s 7400 méter szintkülönbséget kell legyőzniük. A mezőnyben szlovák, osztrák és román versenyzők is vannak. Az eredményeket egyéniben, párosban és csapatban rögzítik, s az összetett verseny mellett napi győzteseket is hirdetnek.

Eredmények:

1. szakasz, Nagymaros-Hollókő, 98 km:

1. Blazsó Márton (Bike Team Szeged) 4:28:37 ó 2. Búr Zsolt (Bringabanda) 4:30:22 3. Szécsi Tamás (Bringabanda) 4:42:02

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.