Sport

Hátország: alakul az UTC-Junior Sport utánpótlása + FOTÓK

Hátország: alakul az UTC-Junior Sport utánpótlása + FOTÓK

2011. augusztus 17., szerda
Hátország: alakul az UTC-Junior Sport utánpótlása + FOTÓK
Megkezdte edzéseit az NB I-es újonc UTC-Junior Sport utánpótlása is. Az első edzést a Tabán utcai általános iskolában tartották kedd délelőtt. A felnőtt csapat élvonalbeli tagságának feltételrendszerébe a lehetséges ötből legalább három utánpótlás-korosztályos csapat indítása is beletartozik, ennek megfelelően az elmúlt hetekben megindult az ifjú focisták toborzása az UTC-Junior Sportnál. Az első edzésen két kapus és tizenöt mezőnyjátékos jelent meg, velük kezdte meg a felkészülést az alakuló U17-es és U15-ös csapat.

Toborzó

Az NB I-es UTC-Junior Sport futsalteam várja 1993. január 1. után (U19), 1995. január 1. után (U17) és 1997. január 1. után (U15) született, sportolni és futsalozni vágyók jelentkezését. Jelentkezni lehet a csapat Facebook-oldalán vagy e-mailben, illetve augusztus végéig (iskolakezdésig) az edzések helyszínén, a Tabán utcai általános iskolában keddenként és csütörtökönként délelőtt 10 órától.
Erhardt Szilárd, az UTC futsalosainak technikai vezetője tartott rövid eligazítást a fiatalok számára. Mint elmondta komoly, de ugyanakkor létfontosságú kihívás az utánpótlásbázis létrehozása, hiszen ez a szegmens is kiveheti részét a szegedi labdarúgás jövőbeni sikereiből, hozzátéve: a korosztályos tagság valamely nagypályás szegedi vagy szeged környéki csapatnál nem kizáró ok a futsalból. A technikai vezető kiemelte: a felnőtt csapat részéről folyamatosan nyomon követik a fiatalok fejlődését, s jó teljesítmény a nagyokhoz is megnyithatja az utakat. Mint kiderült az NB I-ben az utánpótlás mérkőzéseit tornarendszerben bonyolítják le, így durván havonta egy alkalommal, alkalmanként változó helyszíneken játsszák majd meccseiket az ifjak. Rövid bemutatkozás után a nagyobbak, az U17 edzője, az egykori Első Betonban is megfordult futsalos Cserenkó Szabolcs (aki egyben a Szegedi AK élvonalbeli női labdarúgóinak is újdonsült vezetőedzője), valamint a tavaly az UTC-ben is szerephez jutó, nagypályán a Békéscsabai Előrét erősítő Makra Zsolt vezényelte le a tréninget, ahol elsősorban a kemény, belsőpasszokat gyakorolták a labdarúgó-palánták. "Amolyan bevonzásos elven működik jelenleg az utánpótlás, azaz jön egy srác, hozza a barátait, ismerőseit, osztálytársát, szóval a létszám miatt nem kell aggódnunk" - mondta el kérdésünkre Cserenkó Szabolcs, az U17-esek trénere. "A minőség kiválogatására kell majd jobban figyelnünk, hogy a legjobbakat válasszuk ki a jelentkezők közül. A nagycsapatnak már csak emiatt is benn kell maradnia, hiszen az utánpótlásképzés most már gyakorlatilag is beindult. A jövőt tekintve bízunk magunkban, a csapatvezetőkben és persze a játékosokban is" - tette hozzá. A kisebbeket, az 1997. január 1-je után született U15 korosztály focistáit a korábbi U21-es válogatott labdarúgó Makra Zsolt fogja irányítani. "Remélem sok tehetséges gyerek jön még a toborzóinkra, s hogy a helyi utánpótláscsapatokból is jelentkeznek majd" - közölte, majd kitért az U15-ös korosztállyal kapcsolatosan felmerülő nehézségekre is. "Ők még elég fiatalok, a nagypályás futball mellett nehéz összeegyeztetni a futsalt. Esti edzéseket nem nagyon lehet tartani, ezért meg kell találni azt az időpontot, ami mindenkinek jó, és a szülőkkel, iskolával és nagypályás csapatokkal is szükséges az egyeztetés. Nem lesz könnyű feladat, de megpróbálunk mindent, mert az NB I Szegeden óriási dolog a labdarúgás bármelyik vállfaját is nézzük. Mindenesetre bizakodunk és reméljük, hogy lesz egy jó utánpótlása az UTC felnőtt csapatának" - tette hozzá az elmúlt szezonban az NB II Keleti csoportjában az Év Labdarúgójának választott csabai nagypályás focista. Jelentkezőkből nincs hiány, azonban az idő szorít, hiszen az U15 és U17 szeptember közepén már kezdi a bajnokságot, azért is kell mihamarabb összerakniuk csapataikat az edzőknek. Az U19-esek kiírása indul a legkésőbb, október elején.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.