Bulvár

Határsértők inváziója a déli végeken a hétvégén

Határsértők inváziója a déli végeken a hétvégén

2011. augusztus 8., hétfő
Határsértők inváziója a déli végeken a hétvégén

A hétvégén nagy számban próbálkoztak külföldiek illegális határátlépéssel, ám nem sikerült messzire jutniuk, a rendőrök elfogták és előállították őket. Csongrád megye déli részében ugyanis péntektől vasárnap éjfélig összesen 84 határsértőre és 3 embercsempészre bukkantak - foglalta össze a hétvége határhíreit Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivő.

Mint ismeretes, szombaton hajnalban 3 mikrobuszt állítottak meg a rendőrök Szegeden, amelyben összesen 40 illegális migráns ült. A személyek Ázsiából érkeztek, és úticéljuk Ausztria lett volna. A járművek magyar állampolgárságú sofőrjeivel szemben embercsempészés gyanújával büntetőeljárás indult, a határsértők közül kettő ügyében – akik már nem először próbálkoztak határátlépéssel ily módon – beutazási és tartózkodási tilalom megsértése gyanújával ugyancsak büntető-, a többiekkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Pénteken Szegeden a vasútállomáson találtak 2 illegális migránsra az egyenruhások, ők algériai állampolgárok. Vasárnap hajnalban és kora reggel azután összesen 12 határsértőt fogtak el a járőrök Röszke, illetve Gyálarét külterületén - heten Koszovóból érkeztek, a többi öt pedig afgán állampolgár. Egy részüket hőkamera segítségével, míg másokat lakossági bejelentés alapján sikerült megtalálni. Délután újabb nagyobb csoportra bukkantak az egyenruhások. Nem sokkal 16 óra előtt járőrözés során 24 határsértőt fogtak el Gyálarét külterületén a Tisza töltésen, akik közül 17-en pakisztániak, 7 fő pedig afgán állampolgár. Az esti órákban Röszkén a vasút mentén további 1 albán, míg nem sokkal később Gyálarét külterületén 1 pakisztáni férfit találtak. Késő este pedig a stabil hőkamera jelzésének köszönhetően Röszke határában 3 afgán és 1 pakisztáni férfiből álló csoportot fogtak el a rendőrök. Velük szemben idegenrendészeti eljárás indult - közölte a szóvivő

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.