Bulvár

Határsértők és embercsempészek a hétvégén is

Határsértők és embercsempészek a hétvégén is

2011. augusztus 29., hétfő
Határsértők és embercsempészek a hétvégén is

Ezen a hétvégén sem unatkoztak a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai. A Röszke Autópálya-határátkelőhelyen átmenő intenzív forgalom kezelésén túl határsértőket és embercsempészt is elfogtak - tájékoztatta portálunkat a CSMRFK Sajtószolgálata.

Szombatra virradó éjszaka a Röszkén lévő stabil hőkamera jelzésére fogtak el a rendőrök egy eritriai nőt és egy román állampolgárságú férfit. Mint kiderült, a férfi némi ellenszolgáltatásért cserébe nyújtott segítséget az afrikai nőnek a zöld határ átlépésében, ezért vele szemben őrizetbe vétele mellett embercsempészés bűntett megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult. Szombaton a mórahalmi Szeméttelepi út mentén vontak intézkedés alá a járőrök hét embert. A rendőrök arra lettek figyelmesek, hogy az algír állampolgárok a kukoricásban próbálnak előlük elbújni. Valamennyiük ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek. Vasárnap este pedig Röszkén a vasúti sínek mellett sétálva bukkantak a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai két algériai és egy mauritániai állampolgárra. Utóbbi már nem először próbálkozott illegálisan belépni a schengeni övezetbe, ugyanis vele szemben már beutazási és tartózkodási tilalom volt elrendelve. Így ellene büntető-, míg társai ellen idegenrendészeti eljárást kezdeményeztek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.