Közélet

Hamarosan befejeződik Maty-Fehértói belvízrendszer fejlesztése

Hamarosan befejeződik Maty-Fehértói belvízrendszer fejlesztése

2011. augusztus 31., szerda
Hamarosan befejeződik Maty-Fehértói belvízrendszer fejlesztése

A Szeged gazdasági fejlődése szempontjából stratégiai fontosságú nyugati ipari terület, valamint Kiskundorozsma belvízi biztonsága javul annak az uniós támogatással megvalósuló, egymilliárd forintos beruházásnak köszönhetően, melyet várhatóan novemberre fejeznek be - közölte Kozák Péter, az Alsó Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője szerdán a csongrádi megyeszékhelyen.

A 2009 őszén elindult és mintegy 180 ezer ember lakóhelyét érintő fejlesztésnek köszönhetően gyorsabbá válik a belvíz elvezetése a Szegedtől nyugatra elterülő területről - mondta a szakember a projektről tartott sajtótájékoztatón. A fejlesztés során Kiskundorozsma keleti szélén egy új szivattyútelep épült, amelynek köszönhetően a belvíz az Algyői-főcsatornán keresztül sokkal rövidebb úton juttatható el a Tiszába. A Maty-Fehértói főcsatornán öt új vízkormányzó műtárgyat, többek között zsilipeket építenek. Az olimpiai kajak-kenu központnak helyet adó Matyéri-tározó mellett elkészül - részben zárt szelvénnyel - a Maty-Subasai főcsatorna új szakasza. A jövőben a sportpályának helyet adó medret csupán szükségtározóként használják majd, így jelentősen csökken annak a veszélye, hogy szennyezés jusson a vízbe - közölte az igazgató.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.