Sport

Futsal: nem indul a Fradi az NB I-ben

Futsal: nem indul a Fradi az NB I-ben

2011. augusztus 5., péntek
Futsal: nem indul a Fradi az NB I-ben

Nem indul el a férfi futsal NB I 2011-2012. évi versenysorozatában a Ferencvárosi TC, előző szezonban bronzérmet nyert csapata. Erről hivatalos közleményben számolt be a zöld-fehérek vezetősége a csapat honlapján.

Nem adta le megfelelően nevezési papírjait, majd a hiánypótlást sem végezte tette meg az FTC Futsal vezetősége a Magyar Labdarúgó-szövetségnek, ezért úgy döntöttek, nem indulnak el az elkövetkező NB I-es szezonban. A döntést a "játékosok tisztázatlan eligazolási szándékával", valamint

Fehér Zsolt

vezetőedző távozásával indokolja a csapatvezetés, kifejtve, hogy mindezek miatt új alapokra kívánják helyezni a csapat irányítását, és újra kezdeni a csapatépítést. "Legfontosabb célok: utánpótlás-nevelés, és az onnan történő felnőtt csapatba kerülés, aminek legfontosabb eleme a sikerélmény, amit csak hosszú távon tudunk biztosítani és elérni - és ennek első állomása az NB II" - áll a közleményben.

16 közé jutna a Győr

A futsal NB I győztese, a győri Rába ETO, miután idén megnyerte a bajnokságot és a magyar kupát, az UEFA Futsal Kupában a legjobb 16 közé jutást tűzte ki célul. A csütörtöki győri sajtótájékoztatón többek között ez is elhangzott, illetve bemutatták a csapat két új igazolását, a román válogatott Gabriel Dobrét és a brazil bajnokságból igazolt Ninhót. (MTI)

Mint a közlemény fogalmaz, a tavaly a bajnoki harmadik helyen végző együttes vezetése "nehezen hozta meg ezt a döntést", de bíznak benne, hogy a jövőben a személyi problémákat sikerül megoldani. Információink szerint az edző és több játékos a Dunakeszi alakuló NB II-es csapatában fogja folytatni. A Fradi kiválásával tehát az NB I-es újonc szegedi UTC-Junior Sport ellenfelei közül rangos csapat hullik ki, ám ez nem feltétlenül jelenti, hogy a szegedi futsalrajongóknak le kellene mondaniuk egy esetleges, a zöld-fehérek elleni futsalélményről, hiszen a másodosztályban - két csoport esetén várhatóan a keletiben - az SZTE EHÖK SE gárdája mérkőzhet meg velük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.