Közélet

Formálódik az egységes életpályamodell

Formálódik az egységes életpályamodell

2011. augusztus 29., hétfő
Formálódik az egységes életpályamodell

Hamarosan az Orbán-kormány elé kerül a köztisztviselők, a rendvédelmi és a fegyveres dolgozók, illetve a hivatásos és szerződéses állományú katonák egységes életpályamodelljéről szóló javaslat - tudta meg a Magyar Nemzet.

A napilap hétfői számában megjelent cikk szerint a közszolgálati életpályamodellek összehangolásáért felelős Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) július végén fogadta be az érintett tárcák által kidolgozott, egyes életutakhoz kapcsolódó ágazati személyzeti stratégiákat. A Magyar Nemzet információi szerint az ezekből készült egységes javaslat eredetileg már ezen a héten a kormány elé kerülhetett volna, de némi csúszást okoztak a Belügyminisztérium és a rendvédelmi szakszervezetek közötti, az új nyugdíjszabályokról folytatott egyeztetések. Amennyiben a kormány szeptember első felében jóváhagyja a KIM-ben összedolgozandó tervezetet, akkor szeptember végéig sor kerülhet a szakmai és érdekképviseleti egyeztetésekre. A napilap kormányzati forrása szerint november elején a parlament elé kerülhet az egységes modellről szóló törvényjavaslat. A napilap korábbi értesülései szerint a kabinet várhatóan négy fő karrierút bevezetését javasolja. A "katona" típusú köztisztviselők a végrehajtással, míg a "mérnökök" a tervezéssel foglalkoznának, az "ügyvédek" pedig tulajdonképpen a "vezetők" bizalmasai lennének. Ez nem a végleges struktúra, de kiindulási alapot jelent az egységes elemzési folyamat kialakításában - olvasható a Magyar Nemzetben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.