Fidesz-tisztújítás – szerdáig jelölhet az ötszáz párttag

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Országszerte tisztújítás előtt áll a Fidesz, így Szegeden is új elnököt, elnökséget választanak a tagok csütörtökön. A párt központi hivatalában érdeklődtünk a tisztújítás menetéről.

A Fidesznél kétévente van tisztújítás. Szegeden 2009 júniusában szavazhatott a helyi szervezet tagsága az elnök személyéről és az elnökség összetételéről. Akkor a párttagok újraválasztották Gyimesi Lászlót – aki 2004 végétől 2005 közepéig, majd 2007-től 2009-ig vezette már a szegedi Fideszt. A régi-új elnök kihívója Balogi Dániel volt. Az elnökségbe az elnökön kívül még Hüvös Lászlót, Juhász Gyulát, Kalmár Ferencet, Kohári Nándort, Makrai Lászlót és Rózsavölgyi Józsefet választották.
Ahogy arról már beszámoltunk, fideszes forrásaink szerint a jelenlegi elnök kihívója Kohári Nándor lehet majd szeptember 1-jén.
„Több mint ötszáz tagot tartanak nyilván a Fidesz országos központi hivatalában, nekik kellett meghívót kapniuk a tisztújításra, s ők voksolhatnak majd” – tájékoztatta portálunkat a párt központi hivatalának sajtóosztálya. Megtudtuk azt is, hogy a nyilvántartottak egynegyedének a szavazata kell ahhoz, hogy érvényes legyen a választás.
Az elnöki székért és az elnökségi tagságért indulókra a jelöléseket szerda 16 óráig lehet leadni a Victor Hugo utcai Fidesz-irodában. Az elmúlt időszakokban több elnöki jelölés is érkezett a tisztújításokkor, ám a legtöbben nem kívánták magukat megmérettetni, így általában – ahogy valószínűleg idén is – két fő mérkőzött meg az elnöki székért. Elnökségi tagságért tucatnyi személy szokott indulni, itt az első hat legtöbb szavazatot kapó jelölt jut be az elnök mellett.

Előző sztori

A Jobbik bevezetné a családi csődvédelmet

Következő sztori

Szigorúbb szabályok a külföldi rendszámú autókra