Közélet

Fennmaradásukért küzdenek a lelkisegély-szolgálatok

Fennmaradásukért küzdenek a lelkisegély-szolgálatok

2011. augusztus 9., kedd
Fennmaradásukért küzdenek a lelkisegély-szolgálatok

A fennmaradásukért küzdenek a lelkisegély-szolgálatok, mert kevés támogatást kapnak, ugyanakkor egyre nagyobb szükség lenne arra, hogy a nehéz helyzetbe jutott embereken segíteni tudjanak - írja a Magyar Nemzet.

A lapnak nyilatkozó szakemberek szerint jelentősen megnőtt a kilátástalan anyagi helyzetbe kerülők száma, és egyre többen fordulnak a lelkisegély-szolgálatokhoz szociális problémák miatt.

Szabóné Kállai Klára

, a Lelki Elsősegély-szolgálatok Szövetségének országos elnöke szerint az elkeseredettséget fokozza a svájci frank árfolyamának az ingadozása is. Mások arról számoltak be, hogy megváltoztak a telefonon segítséget kérők problémái; sokkal több a súlyosan elkeseredett, krízishelyzetben lévő hívó, és olyanok is gyakran telefonálnak, akiket korábban pszichiátriákon kezeltek, de az intézménybezárások óta nem találják a helyüket. A szakemberek arra is felhívták a figyelmet, hogy a segítséget kérőkkel folytatott beszélgetésekkel kórházi ágyakat és kezeléseket váltanak ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.