Bulvár

Csalás kukoricával, álrendőrökkel

Csalás kukoricával, álrendőrökkel

2011. augusztus 5., péntek
Csalás kukoricával, álrendőrökkel

72 tonna kukoricát ajánlottak megvételre egy román állampolgárnak 8640 euróért. Miután kicsalták a pénzt eljátszották, hogy álrendőrök elvették azt tőlük - tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Egy 28 éves román közvetítőn keresztül jutott el három pitvarosi férfi egy román gazdálkodóhoz, akinek jó minőségű kukoricát ajánlottak fel megvételre. Nagylakon találkoztak, megbeszélték a részleteket, majd 3000 eurós előleget kértek. Azt ígérték, hogy három kamion rendelkezésre áll, azzal elviszik a kért árut neki. Később újabb 3 ezer eurót követeltek arra hivatkozva, hogy különben nem indítják el a kamionokat. Miután már így a vételár több mint felét megkapták, a sértettet Hódmezővásárhelyre hozták, ahol azt mondták neki, hogy kérik a maradék pénzt is, mert nem bíznak benne. A román gazdálkodó ekkor átadta a maradék összeget, majd elindultak vissza Nagylakra, ahol azt állították neki, hogy végre megkapja a megvásárolt kukoricát. Út közben azonban két „rendőr” megállította az autót – akikről később kiderült, hogy nem igazi rendőrök - és igazoltatták az utasokat. Az egyik elkövetőt, akinél a teljes vételár volt, az álrendőrök arra hivatkozva, hogy körözés alatt áll, elvitték. A sértett ekkor pánikba esett, hiszen a másik két elkövető közölte vele, hogy így biztosan nem lesz üzlet. Mindezt erősítendő, a mintaként bemutatott zsák kukoricát is kidobták az autóból. Ezt a vásárhelyi nyomozók később megtalálták és lefoglalták. A sértett mégis értesítette a valódi rendőröket. A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság nyomozói az adatgyűjtés során megállapították a feltételezett három elkövető személyazonosságát, akiket Pitvarosról elő is állítottak. A 23 és 26 éves gyanúsítottat kihallgatásukat követően őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amiről a bíróság vasárnap dönt. A gyanúsítottakkal szemben csalás bűntett megalapozott gyanúja alapján folyik a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon az eljárás - olvasható a rendőr-főkapitányság közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.