Gazdaság

Csaknem kétmilliárd forinttal több pénz jut a kórházaknak

Csaknem kétmilliárd forinttal több pénz jut a kórházaknak

2011. augusztus 9., kedd
Csaknem kétmilliárd forinttal több pénz jut a kórházaknak

Augusztustól az eredetileg ez évre tervezettnél 1,7 milliárd forinttal nagyobb összeg áll a kórházak rendelkezésére az Egészségbiztosítási Alapban a tételes elszámolású eszközök és nagy értékű műtétek finanszírozására - olvasható az egészségügyért felelős államtitkárság és az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) kedden az MTI-hez eljuttatott közös közleményében.

Mint írták, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium és az OEP célja, hogy az év végéig biztosított csaknem kétmilliárd forintos többlet révén csökkenjen a várakozási idő azon betegek körében, akik transzplantációra vagy korszerű eszköz beültetésére várnak. A közlemény szerint a jelentős többletet az E Alap belső erőforrásainak átcsoportosításaiból fedezik, ennek eredményeként az érintett intézmények ez évre elszámolható keretösszegét az OEP a hónap elejétől a finanszírozási szerződés módosításával automatikusan megemelte. Így az intézmények nagyobb számban végezhetnek egyebek mellett máj- és vesetranszplantációs műtéteket, továbbá több, a veleszületett halláskárosodást javító implantátum és gerincstabilizáló implantátum beültetésére nyílik lehetőségük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.