Közélet

Cigány családok strandoltak a Sziksósfürdőben + FOTÓK, VIDEÓ

Cigány családok strandoltak a Sziksósfürdőben + FOTÓK, VIDEÓ

2011. augusztus 24., szerda
Cigány családok strandoltak a Sziksósfürdőben + FOTÓK, VIDEÓ

Hátrányos helyzetű roma családok strandoltak a sziksóstói fürdőben egy pályázat jóvoltából. A cigány kisebbségi önkormányzat szervezésében családi vetélkedőkön vehettek részt, lángosozhattak, és természetesen egész nap fürödhettek is a családok.

„Többen lettünk, mint terveztük” – mondta portálunknak

Nagy Mihály

, a Szegedi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke, aki a hétfői családi nap egyik főszervezőjeként mesélt arról, hogy a tervezett 51 gyerek és 30 felnőttnél jóval többen gyűltek össze a Sziksósfürdő Strand és Kempingben hétfő reggel. A kisebbségi önkormányzat Szeged Megyei Jogú Város pályázatán nyert 210 ezer forintot, és a Cigányok Esélyegyenlőségért Egyesület is támogatta a rendezvényt. „Nagyon sokat jelent a hátrányos helyzetű cigány családoknak egy-egy ilyen nap, hiszen ők önerőből nem tudnák levinni gyerekeiket a sziksóstói strandra” – hangsúlyozta az elnök, aki hozzátette, hogy a pályázati forrásból minden főnek biztosítani tudtak tízóraira sajtos-tejfölös lángost, kétfogásos ebédet, üdítőt, gyümölcsöt. A részt vevő romáknak családi vetélkedőt is szerveztek. „Ez a hétfői program egy közösségépítő folyamat része, amire megalakulásunk óta törekszünk. Rendeztünk tavaly romakarácsonyt, nőnapi műsort tartottunk, versmondó versenyt szerveztünk, és most szeptemberben szintén pályázati pénzből valósítunk majd meg egy egészségnapot szűrővizsgálattal. És pályáztunk roma kulturális napokra is. Ebből szeretnénk hagyományt teremteni, hiszen e közösségépítő rendezvényekkel tudunk valamennyit hozzátenni az elmaradottabb családok felzárkózásához és a kihaló félben lévő kultúrájukat is tudjuk ápolni. A megvalósulásban segített két dorozsmai képviselő,

Mihálffy Béla, Kosik Dénes

és

Nógrádi Zoltán

parlamenti képviselő is” – így Nagy Mihály.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.