Közélet

Balatonszepezden táborozhatnak az iszapkárosult gyerekek

Balatonszepezden táborozhatnak az iszapkárosult gyerekek

2011. augusztus 8., hétfő
Balatonszepezden táborozhatnak az iszapkárosult gyerekek

Összesen százhatvan devecseri, kolontári és somlóvásárhelyi kisdiák táborozhat Balatonszepezden Ajka és osztrák testvérvárosa, Weiz kezdeményezésére; a gyerekek augusztus 8-15 és 15-22 között, két turnusban érkeznek a táborba.

Zsohár Gabriella

, az ajkai önkormányzat kommunikációs előadója az MTI-nek elmondta, hogy a kilencezer lakosú ausztriai város önkormányzata a vörösiszap-katasztrófa hírére azonnal gyűjtésbe kezdett, és a Lions klub jótékonysági szervezettel közösen a tárgyi adományok mellett összesen húszezer eurót gyűjtöttek. Közlése szerint az ajkai önkormányzat ingyen felajánlotta a gyerekeknek a szepezdi gyermektábort, így a több mint ötmillió forintnak megfelelő adomány nemcsak az iszapkárosult iskolások teljes ellátását, hanem a különböző szabadidős programok - köztük egy hajókirándulás - költségét is fedezi. Ajka testvérvárosa, Weiz a táborozással szeretné enyhíteni a katasztrófát átélt gyermekek lelki sebeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.