Gazdaság

Az MSZP takarékos gazdálkodásra szólítja fel a kormányt

Az MSZP takarékos gazdálkodásra szólítja fel a kormányt

2011. augusztus 4., csütörtök
Az MSZP takarékos gazdálkodásra szólítja fel a kormányt

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel a pazarlással és azonnal térjen vissza a Bajnai-kormány által folytatott átlátható és takarékos állami gazdálkodáshoz - áll Tukacs István országgyűlési képviselő csütörtöki, az MTI-hez is eljuttatott közleményében.

Az ellenzéki politikus sajtóhírekre hivatkozva azt írja: a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a jogi tanácsadásokra augusztusig már tizenötször annyit költött, mint 2010-ben egész évben, valamint, amíg 2010-ben 703 millió forintba került az adófizetőknek az állami autóflotta fenntartása, addig idén csak a frissítésre 600 milliót fordít a kocsikat üzemeltető Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság. Az MSZP ezért felszólítja

Orbán Viktort

, hogy "ne csak akkor adózzon tisztelettel elődje munkája előtt, amikor átlépi a határt, hanem itthon is igyekezzen a Bajnai-kormányéhoz hasonló átlátható és takarékos állami gazdálkodást folytatni." Egyben arra is felszólítják a miniszterelnököt, hogy a társadalmi igazságosság és a stabil államháztartás megteremtése érdekében állítsa vissza a kétkulcsos személyi-jövedelemadózás rendszerét Magyarországon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.