Egyetem

A nyolcvan éve elhunyt Kandó Kálmánra emlékeznek + VIDEÓ

A nyolcvan éve elhunyt Kandó Kálmánra emlékeznek + VIDEÓ

2011. augusztus 17., szerda
A nyolcvan éve elhunyt Kandó Kálmánra emlékeznek + VIDEÓ

A 80 évvel ezelőtt elhunyt Kandó Kálmánra emlékeztek szerdán a Keleti Pályaudvaron, ahol Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára a magyar gazdaság akkori és jelenlegi kitörési pontjának nevezte az alkotó, innovatív elmét.

Az új villamos mozdonyok ma is nagyban segítik a kötöttpályás közlekedési rendszer, a vasút versenyképességét, ezért a vasutat és annak villamosítását kiemelt céljának tekinti ma is a magyar kormány - tette hozzá. Mivel a vasútnak alapvető feladata van az ország felzárkózásában, a kormány fontosnak tartja a vasút ügyét, és ennek megfelelően kezeli - hangsúlyozta az államtitkár.

Szarvas Ferenc

, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója pedig arra emlékeztetett, hogy

Kandó Kálmán

sokat tett a magyar vasút korszerűsítéséért, azért, hogy az az európai vérkeringésbe kapcsolódva fejlődhessen. "Nekünk is ezt az utat kell járnunk" - mondta. Elodázhatatlannak nevezte az "évtizedeken át kivéreztetett" hazai vasút fejlesztését, korszerűsítését és az európai rendszerekhez való kapcsolódásának biztosítását. Hangsúlyozta: újra vonzóvá és sokak által használt közlekedési móddá kell válnia a vasúti közlekedésnek, amelyhez a gördülőállomány, a pályahálózat az ingatlanvagyon korszerűsítése, fejlesztése elengedhetetlen. Ezek a MÁV következő évtizedekre vonatkozó stratégiájának pillérei is. A megemlékezésen a MÁV Kandó Kálmán örökségét hirdető dekorációval ellátott villamos mozdonyt indított útjára, amelyet

Osztie Zoltán

esperes is megáldott. Ezt követően emlékező menet indult a Fiumei Úti Sírkertbe, ahol megkoszorúzták Kandó Kálmán sírját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.