Egyetem

A Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt. elkezdte a könyvek kiszállítását

A Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt. elkezdte a könyvek kiszállítását

2011. augusztus 10., szerda
A Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt. elkezdte a könyvek kiszállítását

A Nemzeti Tankönyvkiadó Zrt. megkezdte a könyvek kiszállítását az iskolákba, budapesti raktárukból több mint 2 millió tankönyvet, munkafüzetet, feladatlapot juttatnak el az oktatási intézményekbe.

Kiss János Tamás

, a cég vezérigazgatója szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a könyvek gyártása áprilisban indult, jelenleg mintegy 2 millió kötet van a cég Kozma utcai raktárában, a szállítások két héten belül be is fejeződnek. A tankönyvkiadó eddig 4 millió kötetet állított elő, ez 5,6 milliárd forintos forgalmat jelent a tankönyvpiac tavalyi 16 milliárdra becsült piacán, ezzel az cég piacvezető szerepet tölt be. A vezérigazgató kiemelte, hogy a közoktatási tanjegyzékben szereplő 3819 kiadványból 1300 a tankönyvkiadó könyve, minden évfolyam minden tantárgyához készítenek könyveket, és egyedülálló módon a speciális nevelési igényű, valamint a nemzetiségi tanulóknak is kínálnak kiadványokat. A sajtótájékoztatón kiosztott háttéranyag szerint a kiadó az igényekhez és az előírásokhoz igazodva folyamatosan fejleszti a könyveket, évente mintegy 250 új vagy átdolgozott kiadvány jelenik meg, és nagy hangsúlyt fektetnek az oktatást segítő elektronikus tananyagok fejlesztésére is. A Nemzeti Tankönyvkiadó könyvei hat nyomdában készülnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.