Sport

A FIFA örökre eltiltotta a három magyar bírót

A FIFA örökre eltiltotta a három magyar bírót

2011. augusztus 10., szerda
A FIFA örökre eltiltotta a három magyar bírót

Hat bírót, köztük három magyart örökre eltiltott minden futballal kapcsolatos tevékenységtől a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága szerdai ülésén.

Lengyel Kolos, Selmeczi Krisztián

és

Csák János

engedély nélkül működött közre február 9-én az észt-bolgár felkészülési mérkőzésen, a törökországi Antalyában. A bundagyanús találkozó 2-2-es döntetlennel zárult, s valamennyi gól 11-esből született. A FIFA testülete ugyanilyen büntetéssel sújtott három bosnyák bírót, akik ugyanazon a napon a Lettország-Bolívia barátságos mérkőzésen működtek közre szintén Antalyában, s ugyancsak valamennyi gól büntetőből esett a 2-1-es lett siker alkalmával. A magyar bírói hármas engedélyét a hazai szövetség a történtek után azonnali hatállyal felfüggesztette. Itthon mindhárman a BLSZ égisze alatt a Budapest-bajnokságban és az NB III-ban vezettek mérkőzéseket, azaz nem lettek volna jogosultak A-válogatott meccsen közreműködni.

Mint arról már korábban beszámoltunk

, június 29-én a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) és a Nemzeti Nyomozó Iroda közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy hét embert őrizetbe vettek a bundabotrány magyarországi vonatkozásában, köztük Lengyel Kolost, Selmeczi Krisztiánt és Csák Jánost, valamint három labdarúgót, akik közül

Kenesei Zoltán

és

Lázár Mátyás

az egykori Szeged LC-ben is megfordult. Közülük utóbbi kettő előzetes letartóztatását - a szökés, elrejtőzés és a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye miatt - a Pesti Központi Kerületi Bíróság október 30-ig meghosszabbította. Lengyel Kolos esetében az előzetes letartóztatást megszüntette a bíróság, és vele szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. Azzal gyanúsítják őket, hogy egy nemzetközi, távol-keleti központból kiinduló szervezet tagjaiként meccseket igyekeztek befolyásolni annak érdekében, hogy ázsiai kötődésű fogadóirodákban sportfogadásokon jelentős nyereményekre tegyenek szert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.