Közélet

A halálbüntetés visszaállítását követeli a Jobbik

A halálbüntetés visszaállítását követeli a Jobbik

2011. augusztus 12., péntek
A halálbüntetés visszaállítását követeli a Jobbik

Az emberölés minősített eseteiben a halálbüntetés visszaállítását követeli a Jobbik - mondta pénteki sajtótájékoztatóján Staudt Gábor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

A Jobbik társadalmi és szakmai vitát sürget a kérdésben.

Staudt Gábor

emlékeztetett rá, hogy pártja már az új alaptörvény vitájában is kezdeményezte a halálbüntetés visszaállítását. Az ellenzéki párt az uzsora-bűncselekmények büntetési tételeinek emelését, illetve a büntetőjogi tényállás újragondolását is sürgeti. Staudt Gábor szerint nincs elrettentő ereje a legfeljebb három évig terjedő börtönbüntetésnek, ráadásul az eseteket szinte lehetetlen bizonyítani. A Jobbik az uzsora-bűncselekmények felderítéséhez igénybe venné a titkosszolgálatok munkáját is. Staudt Gábor hozzátette: a szociális kártya bevezetése is jó eszköze lehetne az uzsorások ellehetetlenítésének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.