Bulvár

Zivataros hétfőre számíthatunk

Zivataros hétfőre számíthatunk

2011. július 31., vasárnap
Zivataros hétfőre számíthatunk

Hétfőn észak felől újabb csapadéksáv éri el az országot, emiatt ismét egyre több helyen számíthatunk esőre, záporra, főként északkeleten zivatar is kialakulhat néhol felhőszakadás kíséretében. Az északnyugati szél a középső területeken gyakran megerősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet hajnalban 12, 16 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn általában 20, 21 fok körül várható, de délnyugaton 23, 24 fok is lehet. Írországtól északnyugatra örvénylő ciklon határozza meg a Brit-szigetek és a nyugat-európai partvidék időjárását. Közép- és Kelet-Európa felett nagy kiterjedésű magassági teknő, illetve sekély ciklonális mező helyezkedik el. E két rendszer miatt kontinensünk nagy részén erősen felhős vagy borult az ég, sokfelé esik az eső, záporeső, helyenként zivatarok is kialakulnak. Az Ural feletti középponttal örvénylő ciklon hullámzó frontálzónájához tartozó felhőzet és csapadéksáv miatt Észak-Európában is borongós idő jellemző. Nagy területen csak a Mediterráneumban napos, száraz az idő, ott többnyire 25, 32, a Pireneusi-félszigeten és az Égei-tenger mentén 32, 36 fokig is felmelegszik délutánra a levegő. Földrészünk legmelegebb részei mégsem ezek a tájak, hanem a Kaszpi-mélyföld, ahol 40, 44 fokot mérnek. Másutt ennél jóval hűvösebb, 16, 25 fok van, de Németország, Csehország egyes tájain még ennél is hidegebb van néhány fokkal. Hétfő estig a Kárpát-medence időjárását az említett magassági teknő alakítja; nedves, a sokéves átlaghoz képest több fokkal hűvösebb levegő áramlik hazánk fölé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.