Kultúra

Véget ért az ötödik toleranciatábor Topolyán

Véget ért az ötödik toleranciatábor Topolyán

2011. július 30., szombat
Véget ért az ötödik toleranciatábor Topolyán

Hat nap barátkozás és munka után pénteken este zárult a Duna menti régiók és városok ötödik toleranciatábora Topolyán. A Határok nélkül a Dunán jelszóval aposztrofált táborba az idén kétszáz fiatal érkezett Szerbiából, Magyarországról, Romániából, Ukrajnából, Németországból, Horvátországból, Bosznia-Hercegovinából, Bulgáriából és Szlovákiából – adja hírül a Vajdaság.ma hírportál.

A záróünnepséget a Csáki Lajos Általános Iskola tornatermében tartották. A műsorban kihirdették a táborban legjobban szerepelt város vagy régió csapatát. Pozsony győzött, így jövőre ennek a városnak a képviselői nyitják meg a 2012-es toleranciatábort. Három fiatal mondta el az élményét a hat nappal kapcsolatban. Ketten is azt ajánlották, hogy azt a teret, amelyen az esti koncerteket tartották, nevezzék el a Tolerancia terének. Záróbeszédet mondott

Bábi Attila

, Topolya polgármestere. Reményét fejezte ki, hogy kellemes élményekkel fognak hazautazni a táborlakók.

Egeresi Sándor

, a Vajdaság Autonóm Tartomány Képviselőházának elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy erősíteni kell a Duna menti európai szálat. Hozzátette, hogy a fiatalok tudják továbbvinni ezt a szellemet. Az est további részében bemutatták a táborozási élményekről szóló kisfilmet, valamint azt az előadást, melyben edényeken, ládákon, csöveken doboltak a fiatalok a szamba ritmusára, és megjelent az a sárkány is, melyen a régiók, városok arculatai voltak föltüntetve, és mely sárkány ropta a ritmust az alábbi zenére. A táborlakók magyar és szerb néptáncokat is tanultak a hat nap alatt, a záróműsorban ebből adtak elő ízelítőt, majd következtek a profik, a Kodály Zoltán MMK és a Vuk Stefanović Karadžić SZMK tagjai. Végezetül a harmincadik évfordulóját ünneplő rockoperából, A zöldhajú lányból láthattunk fölvételről részleteket, mely előadást 1981-ben mutatták be először

Vicsek Károly

rendezésében

Gobby Fehér Gyula

műve alapján, majd kiváló művészek, többek között

Kalmár Zsuzsa

színésznő, adtak elő betétdalokat a műből Lengyel Gábor & Retro Party Band vezetésével. Végül Lengyel Gáborék ismert slágereket játszottak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.