Vasárnap tartja XXIV. kongresszusát a Fidesz

Cikkünk frissítése óta eltelt 11 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma tartja XXIV. kongresszusát a Fidesz; a Millenáris Parkban rendezendő tisztújító tanácskozáson várhatóan újraválasztják Orbán Viktor pártelnököt és a négy alelnököt.

A pártelnöki tisztségre Orbán Viktor kormányfő az egyedüli jelölt, így várhatóan a következő két évben is ő irányítja majd a Fideszt. (Orbán Viktor 2003 óta pártelnök, azt megelőzően 1993 és 2000 között is ő állt a Fidesz élén.) A négy alelnöki poszton sem valószínű változás. Ez alapján várhatóan továbbra is alelnök marad Kósa Lajos, Pelczné Gáll Ildikó, Pokorni Zoltán és Varga Mihály. A végig a sajtó nyilvánossága előtt zajló kongresszuson beszámolókat hallgatnak meg és fogadnak el a küldöttek: Kövér László ismerteti a választmány, Kósa Lajos az elnökség, Lázár János az országgyűlési képviselőcsoport, Kósa Ádám pedig az európai parlamenti frakció beszámolóját. A tervezett napirend szerint felszólal majd mások mellett Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, továbbá Varga Mihály, Pelczné Gáll Ildikó, Pokorni Zoltán, majd a kongresszus a megválasztott pártelnök beszédével ér véget. A rendezvény a tervek szerint délután három óra körül sajtótájékoztatóval zárul. A Fidesz alapszabálya szerint a kongresszus a párt legfelsőbb tanácskozó és döntéshozó szerve, amely a helyi szervezetek és a párt társszervezeteinek küldötteiből, az országos elnökség tagjaiból, a tagozatok elnökeiből, a társszervezeteknek a Fidesz tagjai sorából kikerülő elnökeiből, valamint a párt azon tagjaiból áll, akik részt vettek a Fidesz megalapításában. Tisztújító kongresszust kétévente kell összehívni. A kongresszus akkor határozatképes, ha a mandátummal rendelkező küldöttek több mint fele részt vesz a szavazásban.

Előző sztori

Műsorújság: a Telin TV vasárnapi műsora

Következő sztori

Koltay: a kommentekre nem vonatkozik a médiatörvény