Közélet

Vasárnap tartja XXIV. kongresszusát a Fidesz

Vasárnap tartja XXIV. kongresszusát a Fidesz

2011. július 3., vasárnap
Vasárnap tartja XXIV. kongresszusát a Fidesz

Ma tartja XXIV. kongresszusát a Fidesz; a Millenáris Parkban rendezendő tisztújító tanácskozáson várhatóan újraválasztják Orbán Viktor pártelnököt és a négy alelnököt.

A pártelnöki tisztségre

Orbán Viktor

kormányfő az egyedüli jelölt, így várhatóan a következő két évben is ő irányítja majd a Fideszt. (Orbán Viktor 2003 óta pártelnök, azt megelőzően 1993 és 2000 között is ő állt a Fidesz élén.) A négy alelnöki poszton sem valószínű változás. Ez alapján várhatóan továbbra is alelnök marad

Kósa Lajos, Pelczné Gáll Ildikó, Pokorni Zoltán

és

Varga Mihály

. A végig a sajtó nyilvánossága előtt zajló kongresszuson beszámolókat hallgatnak meg és fogadnak el a küldöttek:

Kövér László

ismerteti a választmány,

Kósa Lajos

az elnökség,

Lázár János

az országgyűlési képviselőcsoport,

Kósa Ádám

pedig az európai parlamenti frakció beszámolóját. A tervezett napirend szerint felszólal majd mások mellett

Harrach Péter

, a KDNP frakcióvezetője,

Navracsics Tibor

miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, továbbá Varga Mihály, Pelczné Gáll Ildikó, Pokorni Zoltán, majd a kongresszus a megválasztott pártelnök beszédével ér véget. A rendezvény a tervek szerint délután három óra körül sajtótájékoztatóval zárul. A Fidesz alapszabálya szerint a kongresszus a párt legfelsőbb tanácskozó és döntéshozó szerve, amely a helyi szervezetek és a párt társszervezeteinek küldötteiből, az országos elnökség tagjaiból, a tagozatok elnökeiből, a társszervezeteknek a Fidesz tagjai sorából kikerülő elnökeiből, valamint a párt azon tagjaiból áll, akik részt vettek a Fidesz megalapításában. Tisztújító kongresszust kétévente kell összehívni. A kongresszus akkor határozatképes, ha a mandátummal rendelkező küldöttek több mint fele részt vesz a szavazásban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.