Utazás

Új világörökségi helyszínek növelik az úticél Németország vonzerejét

Új világörökségi helyszínek növelik az úticél Németország vonzerejét

2011. július 8., péntek
Új világörökségi helyszínek növelik az úticél Németország vonzerejét
Együttműködő partnerünk, a C&T Hungary Kft. hírei és akció most német földre kalauzolják Olvasóinkat.

Három új és egy kibővített német UNESCO-világörökség

Frankfurt am Main / Budapest, 2011. július 06. – Az UNESCO világörökségi bizottsága legutóbbi párizsi ülésén (2011. június 19–29.) 25 új helyszínt vett fel a világörökségi listára. Ezek közül négy Németországban található, így összesen már 36 német látványosság szerepel a világörökségek között. A Német Turisztikai Hivatal (DZT) az UNESCO-Welterbestätten Deutschland egyesülettel közösen hirdeti ezeket a kulturális és természeti látnivalókat, ezzel is erősítve Németország sokszínűségének imázsát. „Németország kulturális úticélként már most is kiváló hírnévnek örvend, amelyet az új világörökségi helyszínek csak tovább erősítenek” – mondja Petra Hedorfer, a DZT igazgatótanácsi elnöke.

Németország 2. helyen áll az európaiak kulturális úti-céljainak listáján

Az European Travel Monitor (ETM) szerint Németország kulturális úticélként az európaiak nemzetközi utazásainál Franciaország mögött a második helyen áll. Az utazási célpont eldöntésénél fontos szerepet játszik a „kulturális örökség”: Németországban az európai kultúrtörténet 2000 évének lenyomatait láthatjuk. Ezt időközben a világ minden táján tudják a turisták. Szinte nincs is még egy olyan ország, ahol ilyen nagy számban találnánk egyedülálló természeti és kulturális örökségeket, mint Németországban.

A Fagus Művek az egyik új világörökség

Új UNESCO-világörökség a Hildesheim melletti Alfeldben taláható Fagus Művek: a gyárépület, amelyben még ma is kaptafákat gyártanak, a modern ipari építészet első képviselőjének számít. A Fagus cég 1911–1925 között három részben felhúztott épülete volt a fiatal Walter Gropius, a Bauhaus későbbi sztárépítészének első nagy műve. Az új épület védjegyévé váltak az üveg- és acélkonstrukciók, a támaszték nélküli, teljesen beüvegezett sarkok – ezekkel Gropius a háromszintes épületnek könnyed eleganciát kölcsönzött, amely akkoriban különlegesnek számított a gyárépületeknél. A Fagus Művek megtestesíti Gropius forradalmian új ötleteit: az építész első művével meghatározta az új stílusirányzatot, és ezzel egyengette a modern építészet útját. Az öreg német bükkerdők is a világörökség részévé váltak Emellett az UNESCO világörökségi bizottsága öt németországi bükkerdőterületet is felvett a világörökségek listájára: ezek a brandenburgi Grumsiner Forst, a hesseni Kellerwald-Edersee Nemzeti Park, a Mecklenburg–Elő-Pomerániában található Jasmund és Müritz Nemzeti Parkok, illetve a türingiai Hainich Nemzeti Park. Ezek az erdők a nagy területű, természetközeli bükkállományok legértékesebb maradványai Németországban.

A Boden-tó cölöpépítményei szintén világörökség

„Prehisztorikus cölöpépítmények az Alpok körül” címmel az UNESCO hat alpesi ország összesen 111 cölöpépítmény-lelőhelyét nyilvánította határokon átívelő világörökséggé, ezek közül 18 lelőhely Baden-Württembergben és Bajorországban található. A Baden-Württemberg-i Boden-tó partján kilenc cölöpépítmény-állomás található, a Felső-Sváb vidék hat lelőhellyel büszkélkedhet, a három bajor műemlék pedig Augsburgtól délre és a Starnberger Seeben található. A további 93 Franciaországban, Olaszországban, Ausztriában, Szlovéniában és Svájcban található cölöpépítmény-lelőhellyel együtt ezek a maradványok egy olyan régészeti örökséget képviselnek, amely időszámításunk előtt 5000 évre nyúlik vissza.

Kibővült a Watt-tenger mint természeti világörökség területe

A világörökségi bizottság 2011 júniusában szintén felvette az UNESCO világörökségi listára a Hamburgi Watt-tenger Nemzeti Parkot (Nationalpark Hamburgisches Wattenmeer): a 137 négyzetkilométernyi védett terület a Cuxhaven előtti Elbatorkolatnál fekszik, hozzá tartozik Neuwerk, Nigehörn és Scharnhörn szigete is. A Watt-tenger érzékeny ökoszisztémája ideális élőhelyet biztosít ritka állat- és növényfajok számára. Ezzel a világörökségi bizottság kibővítette Alsó-Szászország és Schleswig-Holstein Watt-tenger nemzeti parkjainak területét, amelyek már 2009 óta természeti világörökségnek számítanak. /Forrás: Reiseland Deutschland – Deutche Zentrale für Turismus e. V./

Várak és kastélyok az egykori frank birodalomban 8 nap / 7 éjszaka

rhein_boppardschloss-linderhofÁrak és felárak (1 főre) Részvételi díj:112.500 Ft Indulás: 2011. 07. 16. és 2011. 09. 24. 1 ágyas felár: 39.800 Ft 7x vacsora felár: (20 főtől) 34.500 Ft Utazás: autóbusszal Elhelyezés: 7 éjszaka négycsillagos szállodában Ellátás: Reggeli Program: 1. nap: Szeged–Budapest– Regensburg–Nürnberg 2. nap: Bamberg–Bayreuth– Trausnitz–Nürnberg 3. nap: Romantikus út Nördlingenbe, Dinkelsbühlbe, Rothenburg ob der Tauberbe, Kaethe Wolfahrt Karácsonyi „falu”-ba,Weikersheimbe 4. nap: Würzburg–Wertheim– Aschaffenburg–Frankfurt 5. nap: Bingen am Rein–Rüdesheim– Wiesbaden 6. nap: Rajnai hajózás, Boppardtól– Koblenzig és Frankfurt 7. nap: Worms–Heidelberg–Chiemsee 8. nap: Chimsee és a Herreninsel. Prien–Budapest–Szeged Fakultatív programok (15 főtől) – Hajózás a Rajnán 3800 Ft – Hajózás a Chiemsee-n (helyszínen fiz.) 15 Euro Egyéb belépők, jegyek tájékoztató árai: 65 Euro Minimális létszám: 35 fő. Csatlakozási lehetőség: Szeged–Kecskemét–Budapest– Tatabánya (pálya)–Győr–Hegyeshalom (határ) útvonalon. Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás megkötése utazási feltétel! További információért érdeklődjön irodánkban! C&T Hungary Utazási Iroda Telefon: 62/481-562 travel@congresstravel.hu /Forrás: Z(s)eppelin/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.