Közélet

Új főigazgató a vásárhelyi egyházi intézmények élén

Új főigazgató a vásárhelyi egyházi intézmények élén

2011. július 1., péntek
Új főigazgató a vásárhelyi egyházi intézmények élén

Kiss-Rigó László püspök, a Szeged-Csanádi Egyházmegye szociális intézményének több évtizedes tapasztalattal rendelkező vezetőjét, Ritz Juditot nevezte ki a július elsejétől a Római Katolikus Egyház fenntartásába került hódmezővásárhelyi szociális intézmények élére. Július elsején délelőtt 10 órakor a Dr. Rapcsák András utcai Gondozási Központba valamennyi intézmény munkatársát értekezletre hívta - írja a Vásárhelyi Hírek.

Ritz Judit

elmondta, félt az új feladattól, számára ismeretlen terület volt az alapellátás, a hajléktalan ellátás, mivel 18 éve bentlakásos intézményt vezet. Az átadás-átvétel során különösen jó munkakapcsolatba került a vásárhelyiekkel. Mint mondta olyan munkatársakkal ismerkedett meg, akikkel úgy tudott együtt dolgozni, mintha már hosszú évek óta egy csapatban lettek volna. Az intézmények gördülékeny átadás-átvételében ez is közre játszott. Az emberségre, az emberi kapcsolatokra épülő hódmezővásárhelyi új egyházi fenntartású szociális ellátással kapcsolatosan Ritz Judit kifejtette, úgy érzi, amikor

Kiss-Rigó László

felkérte az intézményeket tömörítő Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató főigazgatójának, akkor a püspök úr mintha egy gyertyát gyújtott volna, amely mutatja majd az utat. Szeretetet, melegséget áraszt. Ahogy Ritz Judit fogalmazott, a vásárhelyi intézmények vezetőivel történt megbeszélések után azt gondolta, hogy ők képesek lesznek a lángot körbe állni és védeni, a nagyobb széltől is megóvni. Most már azt is érzi, olyan magasra emelték ezt a jelképes lángot, ahol már nincs szél. A város és a Római Katolikus Egyház megállapodása értelmében az egyház fenntartásába került az Arany János utca 8. szám alatt működő Idősek Klubja, a Rapcsák András utca 52. szám alatti nemrég átadott korszerű Gondozási Központ, a Csomorkányi út 17. szám alatti hajléktalan szálló és a Klauzál utca 185/a. szám alatti Lakóotthon. Szeptembertől szintén a katolikus egyház fenntartásába kerül az Aranyossy Ágoston Általános Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Nevelési Tanácsadó is.

B. Szabó Zoltánvasarhelyihirek.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.