Bulvár

Több száz madártetemet találtak a pénzügyőrök egy román autóban

Több száz madártetemet találtak a pénzügyőrök egy román autóban

2011. július 16., szombat
Több száz madártetemet találtak a pénzügyőrök egy román autóban

Csaknem négyszáz madártetemet rejtett egy román állampolgár autója, amikor pénteken a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai ellenőrizték a járművet a 43-as főúton - közölte a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtófelelőse szombaton az MTI-vel.

Némedi Varga Éva

elmondta: a román férfit jövedéki ellenőrzésre állították meg. Amikor azonban a járművét átvizsgálták, az utastérben talált hűtőtáskákból összesen 385 madár – meggyvágó, pacsirta, feketerigó, sárszalonka, citromsármány, énekes rigó, vörösbegy, nagy őrgébics, széncinege, tengelic, rozsdástorkú pityer, kenderike, zöldike, kékcinege, hamvas küllő, sárgafejű királyka, süvöltő, fenyőpinty, szőlőrigó – teteme került elő, amelyek szállításához nem volt meg a szükséges engedélye. A Kőrös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársának szakvéleménye szerint a madarak mindegyike védett fajhoz tartozik. A pénzügyőrök az eszmei értéken több mint 4 millió forint értékű madár maradványait, valamint a román férfit a Makói Rendőrkapitányságnak átadta, ahol a férfi ellen természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.