Sport

Tervszerűen zajlanak az előkészületek a búvárúszó vb-re

Tervszerűen zajlanak az előkészületek a búvárúszó vb-re

2011. július 11., hétfő
Tervszerűen zajlanak az előkészületek a búvárúszó vb-re

A szervezők közlése szerint a tervezett ütemben haladnak a július 30-án kezdődő magyarországi uszonyos és búvárúszó világbajnokság előkészületei.

Moravecz János

versenyigazgató vezetésével a technikai és műszaki szakemberek hétvégén bejárták a leendő helyszíneket, a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodát, valamint a szegedi Maty-éri evezős és kajak-kenu pályát. Utóbbi létesítmény ad majd otthont a hosszútávú versenyeknek. A világbajnokság első szakaszában az uszodai számokat bonyolítják le, míg augusztus 4-én, 5-én és 6-án a hosszútávú versenyekre kerül sor. Magyarországot 24 fős válogatott képviseli a vb-n, melyen 30 ország uszonyos és búvárúszói indulnak, a versenyzők és az őket kísérő delegációk mintegy 450 főt tesznek majd ki. A Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklubot 5 versenyző -

Kanyó Dénes, Debreczeni Hajnalka, Szabó Lujza, Dimák Dávid

és

Kosara Géza

- képviselő a 24 fős magyar csapatban.

A juniorok ma szállnak vízbe Miskolcon

Hétfőn kezdődik a miskolci Kemény Dénes Városi Sportuszodában a juniorok uszonyos és búvárúszó Európa-bajnoksága, melyen a szegedi Murénákat két versenyző, Szovics Kata és Kosara Géza képviseli. A kontinensviadalon az előzetes nevezések alapján 18 ország 200-nál is több versenyzője méri össze tudását a különböző számokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.