Gazdaság

Támogatás kisvállalkozásoknak informatikai fejlesztésre

Támogatás kisvállalkozásoknak informatikai fejlesztésre

2011. július 8., péntek
Támogatás kisvállalkozásoknak informatikai fejlesztésre

Közel 11 milliárd forint áll a kis- és középvállalkozások rendelkezésére az Új Széchenyi Tervben meghirdetett pályázat keretében július 1-től informatikai infrastruktúra fejlesztése - jelentette be pénteken Egerben a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára.

Az 1-10 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatás egyaránt felhasználható hardverek és szoftverek beszerzésére, honlapok és webáruházak kialakítására és frissítésére, illetve a pályázó cég munkatársainak informatikai képzésére - közölte

Nyitrai Zsolt

. A kormányzat legfőbb célja a kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása nyomán új munkahelyek létrehozása. A honlapok és a webáruházak létrehozása jelentősen bővítheti a szektor piacát és árbevételét, ezáltal a foglalkoztatottak számát is - tette hozzá. A politikus elmondta, hogy a pályázati forrásból a nyertes vállalkozások a fejlesztések értékének 40-50 százalékát finanszírozhatják. Ezt a leegyszerűsített pályázati rendszer is segíti. Ugyanis, ma már nem kell 70 oldalas, több száz adat feltüntetését követelő pályázati íveket kitölteni. Éppen az a célja a kormányzatnak - folytatta -, hogy a rendelkezése álló források minél rövidebb idő alatt eljussanak a gazdaságba. Ezért a pályázat benyújtása után 30 napon belül döntenie kell a bíráló bizottságnak, illetve a nyertesekkel a bírálattól számított 15 napon belül meg kell kötni a támogatási szerződést - magyarázta. A pályázat egyben lehetőséget nyújt a magyarországi informatikai cégeknek is termékeik és szolgáltatásaik értékestésére, ami ugyancsak bővítheti a munkahelyek számát - fűzte hozzá. A forrás 2012 végéig pályázható, illetve addig, amíg ki nem merül a rendelkezésre álló keret - mondta Nyitrai Zsolt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.