Közélet

Szombattól forgalomváltozás az 5-ös és 7-es trolibuszok vonalán

Szombattól forgalomváltozás az 5-ös és 7-es trolibuszok vonalán

2011. július 21., csütörtök
Szombattól forgalomváltozás az 5-ös és 7-es trolibuszok vonalán

A Belvárosi híd újszegedi hídfőjének átépítése miatt július 23-án, szombaton üzemkezdettől előreláthatólag egy hónapig az 5 és 7 jelzésű trolibusz vonalakon a Bartók tér és Újszeged között pótlóbusz közlekedik.

A Belvárosi híd újszegedi hídfőjében fekvő csomópont átépül, melynek részeként a tervek szerint július 23-án, szombaton üzemkezdettől a kivitelező átalakítja az 5 és 7 jelzésű trolibuszok felsővezeték hálózatát. Ezért az építkezés ideje alatt, amely várhatóan egy hónapig tart, átmenetileg részben trolibuszok, részben pótlóbuszok közlekednek az 5 és 7 jelzésű trolibusz vonalakon: 5 jelzésű trolibusz közlekedik a Vértói út végállomás és a Bartók tér között. 7 jelzésű trolibusz közlekedik a Bakay Nándor utca végállomás és a Bartók tér között. 5-7 közös jelzésű trolipótló autóbusz közlekedik a Bartók tér és az Újszeged, Gyermekkórház végállomás között. Átszállni a Bartók téren az egymással szemben kialakított ideiglenes megállókban lehet. A menetjegyek a teljes vonalra érvényesek; átszálláskor a jegy másik felét is érvényesíteni kell. A trolibuszok és a pótlóbuszok az érintett trolibusz-megállókban megállnak. Bővebb információ:

www.ujpalyan.hu

. A Belvárosi híd újszegedi hídfőjében átépülő csomópont a 2012-ig európai uniós támogatással megvalósuló, 29,5 milliárd forint értékű Szeged elektromos tömegközlekedés-fejlesztése projekt része. Kivitelezés munkáit nemzetközi közbeszerzési tenderen a Belvárosi Híd Konzorcium nyerte el nettó 244 millió forintos ajánlatával; a cégtársulást a budapesti székhelyű COLAS ÚT Építőipari Zrt. vezeti, tagja a szintén budapesti székhelyű Sade Magyarország Mélyépítő Kft. A kivitelező a Belvárosi híd újszegedi hídfőjében buszsávot létesít, a csomópontokban a közösségi közlekedést előnyben részesítő jelzőlámpás forgalomirányítási rendszerrel, valamint elvégzi a kapcsolódó egyéb építmények tervezését és generál kivitelezését. Ennek érdekében a kivitelező elbont és újjáépít 1100 méter közutat, 600 négyzetméter járdát, 600 méter közvilágítási hálózatot, 710 méter troli felsővezetéket. A konzorcium 3 csomópontban jelzőlámpákat, forgalom- és sorképződés-érzékelőket, valamint bejelentkező rendszert telepít, 34 KRESZ-táblát szerel fel, 2 szigetszerű troli- és buszmegállót létesít, valamint áthelyez 1 buszmegállót. A munkálatok befejezési határideje előreláthatólag: augusztus vége.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.