Szombat este megnyitották a búvárúszó vb-t + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

no images were found

Hódmezővásárhely ad otthont a XVI. Uszonyos- és Búvárúszó-világbajnokságnak. A verseny a sportág már minden eddigi rekordját megdöntötte, hiszen 31 ország 309 versenyzője áll a Gyarmati Dezső Sportuszoda rajtköveire a következő napokban. A rendezvény ünnepélyes megnyitóját szombaton este 19 órától tartották Vásárhely központjában, a Kossuth téren.

Július 30. és augusztus 3. között Hódmezővásárhely, majd augusztus 4-6-án a szegedi Maty-éri olimpiai központ ad otthont a XVI. Uszonyos és Búvárúszó Világbajnokságnak. A sportág minden eddigi részvételi rekordjait megdöntő világversenyre 34 ország nevezett, amelyből 31 indul, míg három megfigyelőként vesz részt a megmérettetésen. A magyar válogatott 24 fős, s a szakemberek több sportolótól is remek eredményt várnak.

Az ünnepélyes megnyitón Lázár János polgármester, a Fidesz frakcióvezetője megtisztelőnek nevezte, hogy Hódmezővásárhely adhat otthont a megmérettetésnek, és sok sikert kívánt minden versenyzőnek, míg Nyíri Iván, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke, a világszövetség alelnöke Hódmezővásárhelynek mondott köszönetet a szervező munkáért. Nyíri többek között angolra és spanyolra is lefordította a város nevét, és ő is sok sikert kíván mind a 309 versenyzőnek. Achille Ferrero, a sportág világszövetségének az elnöke is megtisztelte jelenlétével az ünnepélyes megnyitót, ami látványos fitneszbemutatóval zárult.

A verseny fontosabb mozzanatait, eredményeit folyamatosan követhetik honlapunkon.

no images were found

Default thumbnail
Előző sztori

Az Ősök Napját ünnepelték Bugacon

Default thumbnail
Következő sztori

Vajda Attila a vb-felkészülésről a Sportkoktélban

Legutóbbi hasonló cikkek