Kultúra

Szegeden készül a Da Vinci Learning tévécsatorna új arculata

Szegeden készül a Da Vinci Learning tévécsatorna új arculata

2011. július 4., hétfő
Szegeden készül a Da Vinci Learning tévécsatorna új arculata

A szegedi székhelyű Factory Creativ Studio Kft. készíti a 15 országban sugárzó oktatási és ismeretterjesztő tévécsatorna, a Da Vinci Learning (DVL) új televíziós, nyomtatott és világhálós arculatát; az erről szóló megállapodást hétfőn írták alá a Tisza-parti városban.

Más nemzetközi tévécsatornák tapasztalatai, a cég referenciái, a kreativitás, az informatikai tudás, a mozgóképes tartalmak világhálós megjelenítésében szerzett tapasztalatok és a kedvező ár miatt esett a választás a szegedi cégre - közölte az MTI-vel

Ferdinand Habsburg

, a 2007-ben alapított, berlini székhelyű Da Vinci Media GmbH vezetője. A DVL azzal alapvetéssel kezdte el működését, hogy a tanulás is lehet szórakoztató, a fizika vagy a kémia is izgalmas - mondta az üzletember. Jelenleg tizenöt országban – Kelet-Közép-Európában és Törökországban -, tíz nyelvi változatban sugároz a cég. A tizenegy esztendeje alapított Creativ Studio Kft. fő tevékenysége kreatív anyagok és ehhez kapcsolódó technikai megoldások készítése - mondta el

Fábián Zsolt

alapító és ügyvezető. A DVL nem az első nemzetközi tévécsatorna ügyfelei között. A cég hat évvel ezelőtt a Sony Picturestől kapta az első ilyen megrendelést, majd az HBO közép-európai részlege is a partnere lett. A vállalkozás a kreatív anyagok mellett három esztendeje már technológiai megoldásokat is szállít a nemzetközi csatornáknak, így Szegeden készült az a szoftvercsomag, amely lehetővé teszi a mozgóképes anyagok átalakítását modern - például a világhálón is elérhető - formátumokba a Sony Pictures legsikeresebb európai márkája, az AXN számára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.