Sport

Skaliczki László: "Sikeréhes csapatot építünk"

Skaliczki László: "Sikeréhes csapatot építünk"

2011. július 14., csütörtök
Skaliczki László: "Sikeréhes csapatot építünk"

Kedden délután megkezdte a felkészülést a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, Skaliczki László - a sajtó tájékoztatását követően - edzést vezényelt az eseménydús felkészülés elé néző, bajnoki ezüstérmes gárdának. Ennek apropóján váltottunk pár szót a mesterrel.

– Magaslati edzőtábor, edzőmeccsek, két nemzetközi torna – eseménydús nyaruk lesz…

– A felkészülés első három hetét itthon töltjük, ennek célja, hogy megismerjük egymást, megvizsgáljuk azokat az erényeket, amiket hasznosítani tudunk, és azokat a hiányosságokat, melyeken javítanunk kell. Sorra vesszük azokat a kondicionális, illetve technikai és taktikai jellegű munkákat is, amelyek szükségeltetnek a jó szerepléshez. Ezt követi a felkészülési időszak következő szakasza. Ennek első része a 10 napos szerbiai edzőtábor, ezután pedig a doboji tornával záruló mérkőzéssorozat következik. Abban a három hétben már azon a sebességen kell játszanunk, amely a hazai bajnokságban, s abba belelendülve a Bajnokok Ligájában is elég lehet.

Kőkemény BL-csoportba került a Pick, s ezzel párhuzamosan jön egy olyan bajnoki szezon, ahol előzetesen átrendeződni látszanak az erőviszonyok közvetlenül az élmezőny mögött. Nagy nyomás lesz a csapaton?

– Valóban nagyon nehéz csoportban vagyunk, de úgy gondolom, nem szabad egy hegynek úgy nekimenni, hogy nem fogunk tudni felmenni. Az a célunk, hogy végigmenjünk azon az úton, amin elindultunk. Ez nem lesz könnyű, biztosan lesznek keresztutak, konfliktusok. Fontos, hogy legyen olyan belső erőnk és mind kondicionális, mind mentális készségünk, amely ezeken átsegít. Gondolok itt olyan állapotra, amelyben mindenki át tudja magát adni annak az áramlatnak, amelynek a segítségével kellően motivált tud lenni, és végig érzi magában azt a kompetenciát, amellyel megvalósíthatja a céljait.

– Az új igazolások mellett fiatalok is kerülnek fel az utánpótlásból. Kik juthatnak szerephez a Pick Szegedben?

– Békésről érkezett egy 16 éves, 195 centiméter magas balkezes játékos,

Fekete Bálint

, továbbá bal szélen

Velky Péter

is folyamatosan a felnőtt csapat közelében lesz. Rajtuk kívül továbbra is velünk van a kapuban

Tóth Mihály

, illetve a jobb szélen

Nagy Norbert

, és természetesen

a Németországból igazolt

Ancsin Gáborra

is komoly feladatok várnak – utóbbi kettő jelenleg a juniorválogatottal edz. Összességében nagyon fiatalokból és rutinos – de nem idős! – játékosokból áll össze a következő szezon csapata. Úgy gondolom, meglesz az a kohézió, amely minden csapat komoly teljesítményének, sikereinek a záloga.

– Némiképp átrajzolódni látszanak az erőviszonyok a bajnokságban, elég csak az FTC–PLER fúzióra, vagy éppen néhány figyelemfelkeltő igazolásra gondolnunk. Milyen lesz a következő szezon, mire lehet számítani?

– A Balatonfüred egyben maradt. A Ferencváros a PLER-rel egyesülve átalakult, de ott a két csapatban akadnak remek játékosok, és a játékstílus is megmaradhat, az új edző,

Zsiga Gyula

szisztematikus munkájára nagy szükség lesz. A Csurgó hihetetlen módon igyekezett erősíteni, rutinos játékosokat vitt a tehetségek mellé, komoly tényezővé léphetnek elő. A Tatabánya is átalakult, de komoly, sikeréhes fiatalokkal rendelkezik, velük továbbra is számolni kell. A kecskeméti mindig stabil csapat volt, s ott van még a Gyöngyös, amely újonc létére nagyon stabilan, nagyon jó nevekkel erősített, jó játékosokkal és rutinos edzővel bír. A többieket tekintve: a Mezőkövesd is teljesen megváltozott, az Orosháza sokáig úgy tűnt nem is indul, s ott van még a Tata és a Pécs – úgy hiszem, ezek a csapatok azok, amelyek relatíve könnyebb ellenfelek lesznek.

– Erősebb lett a Pick?

– Más lett a Pick. Átalakult, jó játékosokat sikerült igazolni, igaz, hasonlóan jó játékosok is távoztak tőlünk – tehát bizonyos vonatkozásban más lett a csapat. Most az a cél, hogy az erényeket és azokat a stílusbeli különbségeket, amik tavaly bizonyos posztokon megvoltak, sikerüljön homogenizálni és összerakjunk egy sikeréhes csapatot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.