Sport

Sakk: sima magyar győzelem Izrael ellen

Sakk: sima magyar győzelem Izrael ellen

2011. július 21., csütörtök
Sakk: sima magyar győzelem Izrael ellen

A magyar válogatott fölényesen, 3,5-0,5-re legyőzte az izraeli együttest a kínai Ningpóban zajló sakk-csapatvilágbajnokság csütörtöki, ötödik fordulójában.

A torna honlapja szerint

Lékó Péter

és

Polgár Judit

világossal,

Balogh Csaba

pedig sötéttel nyerte meg partiját, míg

Almási Zoltán

sötéttel remizett, s ezzel nagyon sima győzelmet aratott a csapat, mely sorozatban harmadik sikerét aratta a tornán. A három győzelemmel, illetve egy-egy döntetlennel és vereséggel álló magyarok a pénteki szünnap után szombaton az Egyesült Államok csapatával mérkőznek. A magyarok - a tavalyi sakkolimpián szerzett negyedik (holtversenyes harmadik) helyezésnek köszönhetően - 2001 óta először vehetnek részt ismét a rangos csapatversenyen. Kínában a kilencfordulós, négytáblás körversenyen az olimpiai pontszámítást alkalmazzák, a győzelemért 2, a döntetlenért 1 pont jár. Az esetleges holtversenyt a táblapontok döntik el.

Sakk-csapatvilágbajnokság, 5. forduló:

Magyarország - Izrael 3,5-0,5

Lékó Péter (2717) - Roiz Michael (2669) 1-0 Smirin Ilya (2676) - Almási Zoltán (2726) döntetlen Polgár Judit (2699) - Postny Evgeny (2618) 1-0 Nabaty Tamir (2584) - Balogh Csaba (2643) 0-1

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.