Sport

Sakk: győzelem az olimpiai bajnok ellen

Sakk: győzelem az olimpiai bajnok ellen

2011. július 20., szerda
Sakk: győzelem az olimpiai bajnok ellen

A magyar válogatott 2,5-1,5-re legyőzte az olimpiai bajnok Ukrajnát a kínai Ningpóban zajló sakk-csapatvilágbajnokság szerdai, negyedik fordulójában. Lékó Péter sötéttel nyert Ivancsuk ellen.

A torna honlapja szerint a nyolc hónapos szünet után visszatérő

Lékó Péter

sötéttel gyűjtötte be a teljes pontot egyik mumusa,

Vaszilij Ivancsuk

ellen, akitől a tavalyi és a 2008-as sakkolimpián is kikapott. A többiek,

Almási Zoltán, Polgár Judit

és Balogh Csaba, remiztek. A két győzelemmel, illetve egy-egy döntetlennel és vereséggel álló magyarok csütörtökön Izrael legjobbjaival mérkőznek. A magyarok - a tavalyi sakkolimpián szerzett negyedik (holtversenyes harmadik) helyezésnek köszönhetően - 2001 óta először vehetnek részt ismét a rangos csapatversenyen. Kínában a kilencfordulós, négytáblás körversenyen az olimpiai pontszámítást alkalmazzák, a győzelemért 2, a döntetlenért 1 pont jár. Az esetleges holtversenyt a táblapontok döntik el. Csütörtökig öt fordulóra kerül sor, majd a pihenőnap után július 23. és 26. között lesz a következő négy játéknap.

Sakk-csapatbajnokság, 4. forduló:

Ukrajna - Magyarország 1,5-2,5

Vaszilij Ivancsuk (2768) - Lékó Péter (2717) 0-1 Almási Zoltán (2726) - Pavel Eljanov (2697) döntetlen Zahar Efimenko (2706) - Polgár Judit (2699) döntetlen Balogh Csaba (2643) - Alekszandr Mojszejenko (2717) döntetlen

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.