Közélet

Ponyva került a Szent István téri piac asztalai fölé + VIDEÓ

Ponyva került a Szent István téri piac asztalai fölé + VIDEÓ

2011. július 29., péntek
Ponyva került a Szent István téri piac asztalai fölé + VIDEÓ

Átadása óta állandó gondokkal küzdött a Szent István téri piac, sem az árusok, sem a vásárlók körében nem volt túl népszerű. Haág Zalán, a körzet képviselője betartva választási ígéretét, hogy életet lehel a rehabilitáció óta is haldokló piacba – lakossági igény alapján – kezdeményezte, kerüljön ponyvatető az elárusítóhelyek fölé.

E nélkül a belváros egyetlen vásárhelyén úgy a vásárlók, mint az árusok folyamatosan ki voltak téve az időjárás viszontagságainak, nyáron a tűző nap, télen az eső, zimankó, hó keserítette meg az életüket. A Szegedi Vásár és Piac Kft. a képviselő kezdeményezésére saját forrásból 1 millió 700 ezer forintból valósította meg a beruházást.

Több év után az élet most ismét visszatért a piacra, egy pavilon kivételével az összes gazdára lelt, két zöldséges bolt is megnyílt, hetente rendeznek biopiacot, szombatonként pedig akkora a zsúfoltság, hogy alig találnak helyet maguknak a termelők és kereskedők. Az elárusítóhelyek, asztalok zöme ki van adva, így a helypénzből és a bérleti díjból jelentős összeg folyik be, amiből már fejlesztésre is futja – erősítette meg

Haág Zalán

. Július elejére elkészült a ponyva az asztalos piac fölé, fel is szerelték, hogy megóvja a vásárlókat és portékájukat a naptól, esőtől. A képviselő elmondta, idővel a piac másik részét is szeretnék lefedni, hogy még komfortosabb körülményeket biztosítsanak a piacozóknak. Nézze meg a

VTV Szeged videó-összeállítását

is a témáról!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.