Közélet

Péntektől eredeti útvonalon jár a 8-as troli

Péntektől eredeti útvonalon jár a 8-as troli

2011. július 6., szerda
Péntektől eredeti útvonalon jár a 8-as troli

Pénteken üzemkezdettől ismét az eredeti menetrend szerinti útvonalon közlekedik a 8-as troli a Klinikák és a Körtöltés utca között.

Péntek, július 8-án üzemkezdettől ismét az eredeti menetrend szerinti útvonalán közlekedik a 8-as troli a Klinikák és a Körtöltés utca között. Befejeződtek az új rókusi 2-es villamosvonal kiépítéséhez kapcsolódó felsővezeték-szerelési munkálatok a Csáky utca - Körtöltés utcai szakaszon, a Körtöltés utcát pedig 2011. július 02-án üzemkezdettől megnyitották a forgalomnak. Így július 08-tól a járat érinti valamennyi korábbi megállóhelyét a Rókusi körúton a végállomásig. Bővebb információ:

www.ujpalyan.hu

. Az új 2-es villamosvonal kiépítése a Szeged elektromos tömegközlekedés-fejlesztése projekt része. Kivitelezője a Szeged Villamos 2 Konzorcium – tagja a Brno-i OHL ZS, a.s., a Középszolg Kft és a Kelet-Út Kft. –, mely nettó 2,1 milliárd forint értékben vállalta, hogy kiépíti a 2-es villamos szárnyvonalát a Csongrádi sugárúttól a Kossuth Lajos sugárútig, ahol majd hozzákapcsolódik az 1-es villamosvonalhoz. Az új pályaszakasz teljes egészében környezetbarát füvesített vágány lesz. A 2-es villamos megáll majd a Kisteleki Ede, a Szatymazi, a Körtöltés, a Csáky utcánál és a Vértói útnál, végállomása a Vértó melletti hurokfordulóban lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.